ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Η «σύμπραξη» του καλλιτέχνη Όλαφουρ Ελίασον με την μουσικό Peggy Gou

todayApril 7, 2024

Background

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος για τη δημιουργία αιθέριων εγκαταστάσεων, Όλαφουρ Ελίασον, συνεργάστηκε με την μουσικό Peggy Gou, σε το νέο σινγκλ «1+1=11» από το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της μουσικού, «I Hear You».

Στο μουσικό βίντεο το οποίο σκηνοθέτησε, ο καλλιτέχνης χορεύει break dance στο στούντιο του στο Βερολίνο πίσω από μία φωτεινή εγκατάσταση.

«Ο χορός μεταμορφώνει. λέει ο Ελίασον. «Λυγίζει και αναδιαμορφώνει τη σχέση μας με τον χρόνο και τον χώρο». Ο Ισλανδο-Δανός καλλιτέχνης θυμάται ότι ανακάλυψε για πρώτη φορά το breakdancing ως έφηβος, κάτι που του άλλαξε τη ζωή καθώς συνειδητοποίησε ότι μετακινούμενος «μπορούσε να αλλάξει χώρο».

Η Peggy Gou εμφανίζεται επίσης στο στούντιο του καλλιτέχνη ανάμεσα σε γεωμετρικά μοντέλα, φώτα και καθρέφτες.

Ο Ελίασον και η Gou συζήτησαν αρχικά το ενδιαφέρον τους για τη μετακίνηση κατά τη διάρκεια γεύματος. Ο καλλιτέχνης σηκώθηκε και χόρεψε στη μέση του εστιατορίου και έτσι γεννήθηκε ιδέα για τη συνεργασία τους.

«Η συνεργασία ήταν ικανοποιητική και πολύ διασκεδαστική» αναφέρει ο καλλιτέχνης, γνωστός για τα γλυπτά μεγάλης κλίμακας και τη χρήση στοιχείων, όπως φως, νερό και θερμοκρασία αέρα για να βελτιώσει την εμπειρία του θεατή.

Για τον Όλαφουρ Ελίασον, η γλυπτική και ο χορός είναι και οι δύο μη λεκτικές γλώσσες. «Μερικές φορές, για να επικοινωνήσεις, πρέπει απλώς να κινηθείς. Αυτό συνέβη όταν πρωτογνώρισα την Peggy» αναφέρει.

Η Peggy Gou, DJ, τραγουδίστρια και δισκογραφική παραγωγός από τη Νότια Κορέα με έδρα το Βερολίνο στο εξώφυλλο του άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου φορά τον ενισχυτή Psychoacoustic empathy (2023) που δημιούργησε ο Eliasson.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%