ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Δέκα τραγούδια που χρησιμοποιούσε η CIA για να βασανίζει κρατουμένους

todayMay 7, 2024

Background

Σύμφωνα με εσωτερικές έγγραφα της CIA «οι κρατούμενοι κρατούνταν σε απόλυτο σκοτάδι και δεσμεύονταν συνεχώς σε απομονωμένα κελιά με δυνατό θόρυβο ή μουσική και μόνο έναν κουβά για να χρησιμοποιηθούν για τα ανθρώπινα απόβλητα». Στόχος ήταν να «δημιουργηθεί φόβος, να αποπροσανατολιστεί ο ύποπτος» και να «παραταθεί το σοκ της σύλληψης».

Αυτή η μέθοδος βασανιστηρίων έχει καταδικαστεί και κατηγορηθεί ευρέως από πολλούς μουσικούς. Ο Stevie Benton του συγκροτήματος Drowning Pool, του οποίου το τραγούδι «Bodies» φέρεται να χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια βασανιστηρίων, σχολίασε: «Θεωρώ τιμή μου να σκέφτομαι ότι ίσως το τραγούδι μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξουν άλλη μια επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ή κάτι τέτοιο».

Τα βασανιστήρια με τη χρήση μουσική όντως έσπασαν «πολλούς» ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα δεν οδήγησαν στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης γεγονότων από τους πράκτορες της CIA. Απλώς οδήγησε σε σοβαρές ψυχολογικές επιπλοκές σε πολλούς κρατούμενους. Ήταν παρόμοιο με το να κόβατε τη γλώσσα ενός κρατούμενου πριν επιχειρήσετε να τον ανακρίνετε.

Τα τραγούδια που αναφέρονται παρακάτω είναι ενδεικτικά της πρακτικής της CIA. Είναι γνωστά κομμάτια που ακολουθούν μια πολύ δυτική δομή τραγουδιού, συχνά μιλώντας για αμερικανικά ιδανικά.

Τα τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν σε βασανιστήρια είναι τα παρακάτω:

Baby One More Time – Britney Spears

Bodies – Drowning Pool

Born in the U.S.A. – Bruce Springsteen

Die MF Die – Dope

Enter Sandman – Metallica

Kim – Eminem

Raspberry Beret – Prince

Rawhide – The Blues Brothers

Theme Song – Barney & Friends

White America – Eminem

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%