ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Όλος αυτός ο χρόνος που ξοδεύετε ερμηνεύοντας τα μηνύματα των ανδρών έχει επιτέλους ένα όνομα | in.gr

todayApril 27, 2024

Background

Καθώς η Ellie Anderson πλησίαζε τα 30, άρχισε να σκέφτεται όλο τον χρόνο που εκείνη και οι φίλες της είχαν σπαταλήσει μελετώντας συζητήσεις και μηνύματα που είχαν λάβει από άνδρες με τους οποίους είχαν βγει ραντεβού: Ήταν αυτό το παράξενο «ΟΚ» στο μήνυμα αιτία για συναγερμό; Πόσο καιρό πρέπει να περιμένεις για να πεις ότι πέρασες υπέροχα σε ένα ραντεβού και ότι θέλεις να το ξανακάνεις σύντομα, χωρίς να γίνεις υπερβολική;

«Βασικά, οι άντρες επωφελούνται από το γεγονός ότι συναισθηματικές ανάγκες που μπορεί να μην γνωρίζουν καν, καλύπτονται γι’ αυτούς, αλλά και ότι δεν χρειάζεται να επωμιστούν το βάρος της ερμηνείας των συναισθημάτων των γυναικών συντρόφων τους»

«Αυτές οι συζητήσεις συνέβαιναν γενικά όταν μια από εμάς άρχιζε να βγαίνει με έναν καινούργιο άντρα. Πολλές φορές, προσπαθούσαμε να μαντέψουμε τι ήθελε ένας άντρας και πώς να αποφύγουμε να τον «φρικάρουμε», δήλωσε η Anderson, επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Pomona College στο Claremont της Καλιφόρνια.

Μάντισσα;

Φυσικά, οι πρώτες μέρες μιας σχέσης είναι συχνά μια περίοδος αβεβαιότητας. Παρόλα αυτά, φάνηκε στην Anderson ότι η αβεβαιότητα συνήθως λειτουργούσε υπέρ των ανδρών. Παράλληλα, ανάγκαζε τις γυναίκες να ξοδεύουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να μαντέψουν τα συναισθήματα των ανδρών, επειδή οι ίδιοι οι άνδρες ήταν απρόθυμοι ή ανίκανοι να εκφραστούν με σαφήνεια.

Η Akua K. Boateng, ψυχοθεραπεύτρια σε ιδιωτικό ιατρείο στη νότια Φιλαδέλφεια, βλέπει την ερμηνευτική εργασία ως μια ιεροτελεστία για τις νεαρές γυναίκες, ειδικά στην εποχή των διαδικτυακών ραντεβού που επικεντρώνονται στα μηνύματα

Αυτού του είδους η ανείπωτη εργασία άξιζε έναν ορισμό, σκέφτηκε η Anderson. Στο δημοφιλές φιλοσοφικό podcast της, «Overthink» – και τώρα σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη ακαδημαϊκή εργασία – η Anderson επινόησε τη φράση «ερμηνευτική εργασία» για να περιγράψει τη συναισθηματική εργασία που συνεπάγεται η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης της συχνά μπερδεμένης επικοινωνίας των ανδρών.

«Βασικά, οι άντρες επωφελούνται από το γεγονός ότι συναισθηματικές ανάγκες που μπορεί να μην γνωρίζουν καν, ικαλύπτονται γι’ αυτούς, αλλά και ότι δεν χρειάζεται να επωμιστούν το βάρος της ερμηνείας των συναισθημάτων των γυναικών συντρόφων τους», δήλωσε η Anderson στη HuffPost.

Αυτό που αποκαλούμε «γυναικεία διαίσθηση», είπε η Anderson, είναι στην πραγματικότητα ένα σκληρά κερδισμένο επίτευγμα που χρειάζεται χρόνια για να παραχθεί και να διατηρηθεί.

«Είναι ένας χαρακτηρισμός για την ερμηνευτική εργασία», είπε. «Έχουμε την τάση να αρνούμαστε τις «ώρες εργασίας» που σπαταλούν οι γυναίκες για να διατηρήσουν τις σχέσεις, καθώς και το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας έχει γνωστικό χαρακτήρα».

Ακούγεται επίπονο;

Η ερμηνευτική εργασία μπορεί να χωριστεί σε τρία στάδια συναισθηματικής εργασίας, σύμφωνα με την Αderson:

Ερμηνεία των δικών σας συναισθημάτων, επιθυμιών και προθέσεων
Ερμηνεία των συναισθημάτων, των επιθυμιών και των προθέσεων του άλλου ατόμου μέσω των μη λεκτικών ενδείξεων ή της ελάχιστης επικοινωνίας του
Και τέλος, σύγκριση και αντιπαραβολή και των δύο συνόλων συναισθημάτων και προθέσεων με σκοπό την επίλυση της σύγκρουσης
Ακούγεται επίπονο; Και αυτό γιατί είναι.

«Τα ραντεβού είναι μια επανάληψη αυτού του παρελθόντος»

Οι θεραπευτές που εργάζονται με γυναίκες λένε ότι η «ερμηνευτική εργασία» αναφέρεται στις συνεδρίες τους.

Η Akua K. Boateng, ψυχοθεραπεύτρια σε ιδιωτικό ιατρείο στη νότια Φιλαδέλφεια, βλέπει την ερμηνευτική εργασία ως μια ιεροτελεστία για τις νεαρές γυναίκες, ειδικά στην εποχή των διαδικτυακών ραντεβού που επικεντρώνονται στα μηνύματα. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες συχνά αφήνουν τους άνδρες να αναλάβουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τέτοια επικοινωνία.

«Αν στέλνει εκείνος γραπτά μηνύματα, στέλνει και εκείνη -ακόμη και αν μπορεί να επιθυμεί να μιλήσει τηλεφωνικά- ενώ συζητά με τις φίλες της για το τι μπορεί να σημαίνει η συχνότητα ή ο τόνος των μηνυμάτων του για τις πραγματικές του προθέσεις», δήλωσε ο Boateng.

Οι γυναίκες είναι προετοιμασμένες να το κάνουν αυτό, πιστεύει η Boateng. Για ορισμένες, αυτό το είδος της στενής ερμηνείας ξεκινά από την παιδική ηλικία με την αποκωδικοποίηση της συναισθηματικής ζωής των πατεράδων και των ανδρικών μορφών.

«Πολλές γυναίκες έχουν ένα ιστορικό αποτυχημένων προσπαθειών να ανιχνεύσουν τον συναισθηματικό αντίκτυπο της ζωής των ανδρών στον κοινωνικό τους κόσμο», είπε. «Τα ραντεβού είναι μια επανάληψη αυτού του παρελθόντος».

Υπερανάλυση;

Η Jennifer Chappell Marsh, θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, ακούει συχνά γυναίκες να παραπονιούνται για την ερμηνευτική εργασία όταν αναφέρουν συναισθηματικά απόμακρους συντρόφους.

«Στη θεραπεία, συχνά δείχνει ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του, δίνοντας μεγάλη προσοχή σε μικρά πράγματα, όπως ο τρόπος που κινείται, ο τόνος της φωνής του ή οι λέξεις που χρησιμοποιεί», είπε.

Ως θεραπεύτρια γάμου, η Chappell Marsh βλέπει από πρώτο χέρι πώς οι άνδρες επωφελούνται από τις δραστήριες γυναίκες που γνωρίζουν: Οι γυναίκες που μπορούν να διαβάσουν τη γλώσσα του σώματος ή τον τόνο της φωνής των συζύγων τους σαν βιβλίο. Τις φίλες που ψυχαναλύουν τα σημεία στίξης των μηνυμάτων του αγοριού τους κατά τη διάρκεια του δείπνου με τα κορίτσια.

*Με πληροφορίες από: Huffpost | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Gossip Girl

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%