ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!!

Πολιτισμός

Μενδώνη: Ο Λάνθιμος εδραιώνεται ως μια από τις πιο ανανεωτικές «ματιές» του κινηματογράφου

todayMarch 11, 2024

Background

Θριαμβευτική χαρακτήρισε τη βραδιά των Όσκαρ για τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο και την ταινία του «Poor Things», η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως η βράβευσή αυτή «έρχεται να επισφραγίσει την ανάδειξή του σε δημιουργό παγκόσμιας απήχησης».

«Και μάλιστα σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από έντονο συναγωνισμό, με ταινίες που ήδη θεωρούνται ορόσημα της Έβδομης Τέχνης» σημειώνει.

Μάλιστα, επισημαίνει πως το “Poor Things” εδραιώνει πλέον οριστικά τον Γιώργο Λάνθιμο, ως μια από τις πιο «ρηξικέλευθες και ανανεωτικές ματιές στο σύγχρονο κινηματογραφικό σύμπαν».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει «επιβραβεύει μια προσωπική πορεία, με απολύτως αναγνωρίσιμη οπτική, που όχι μόνο συνομιλεί, αλλά επιδρά στις σύγχρονες τάσεις σε μια εξόχως ανταγωνιστική αγορά. Τιμά στο πρόσωπο του Λάνθιμου, έναν εξωστρεφή δημιουργό που ακάματα πειραματίζεται και τελειοποιεί την έκφρασή του και τα μέσα της».

«Η πανάξια βράβευση της τελευταίας του δημιουργίας προκαλεί τον έπαινο και τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων και προδιαγράφει άκρως ενδιαφέρουσα τη συνέχεια της πραγματικά μετεωρικής του πορείας. Πολλά, θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όλους τους εξαιρετικούς συντελεστές του Poor Things» κατέληξε.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, από την πλευρά του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και δήλωσε πως «μας έκανε όλους υπερήφανους».

«Αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, για το χώρο της τέχνης και του Σύγχρονου Πολιτισμού ευρύτερα. Το Poor Things, κέρδισε τους φίλους του κινηματογράφου στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη. Εύχομαι στο Γιώργο Λάνθιμο να συνεχίσει να πατά στις κορυφές του κόσμου για πολλά χρόνια ακόμα».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%