ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Η Μόνα Λίζα μπορεί να αποκτήσει το δικό της δωμάτιο στο Λούβρο

todayApril 28, 2024

Background

Η Μόνα Λίζα, το πιο διάσημο πορτρέτο στον κόσμο, θα μπορούσε να αποκτήσει ένα δικό της δωμάτιο στο Λούβρο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του μουσείου.

Μια τέτοια κίνηση θα έδινε στους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται το Λούβρο μόνο για τον διάσημο πίνακα, μια καλύτερη εμπειρία, είπε η Λορενς ντες Καρς στον τηλεοπτικό σταθμό France Inter.

«Είναι πάντα απογοητευτικό όταν δεν δίνεις στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή υποδοχή, και αυτό ισχύει για τη Μόνα Λίζα. Μια καλύτερη λύση μου φαίνεται απαραίτητη σήμερα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Λούβρο βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού για πιθανές λύσεις.

Το Λούβρο, το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο, υποδέχθηκε σχεδόν 9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, αναφέρει το δημοσίευμα της Guardian.

Η Ντες Καρς είπε ότι το 80% εξ αυτών – 20.000 άτομα την ημέρα – επιθυμούν να ρίξουν μια ματιά στο αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα, βγάζοντας συχνά selfies μπροστά στον πίνακα.

Η Μόνα Λίζα κρέμεται στο Salle des États (κρατικό δωμάτιο) του Λούβρου, το μεγαλύτερο του μουσείου, σε προστατευτική γυάλινη θήκη, αλλά το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν είναι μόνο του εκεί.

Συνοδεύεται από έργα Βενετών δασκάλων του 16ου αιώνα και απέναντι από την αίθουσα κρέμεται ο μεγαλύτερος πίνακας του Λούβρου, Ο Γάμος στην Κάνα του Πάολο Βερονέζε.

Η Μόνα Λίζα έγινε στόχος δύο περιβαλλοντικών διαδηλωτών τον Ιανουάριο, οι οποίοι πέταξαν σούπα στον πίνακα, ζητώντας «υγιεινό και βιώσιμο φαγητό». Ο πίνακας, που βρισκόταν πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι, ήταν άθικτος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%