ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Παράξενα

Το χρωμόσωμα Y εξαφανίζεται και οι επιπτώσεις τρομάζουν! – Techmaniacs

todayMarch 24, 2024

Background

Το χρωμόσωμα Υ εξαφανίζεται και οι επιστήμονες έχουν διχαστεί σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό. Όπως γνωρίζουμε τα χρωμοσώματα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τα χαρακτηριστικά του φύλου που αναπτύσσουμε – αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το χρωμόσωμα Υ αποσυντίθεται με την πάροδο του χρόνου. Από την άλλη δεν έχουν όλοι ένα χρωμόσωμα Y καθώς πολλοί φέρουν μόνο XX χρωμοσώματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ψηφιακή, πλέον, η σχέση του φορολογούμενου με την εφορία – Τι προβλέπεται

To ΧΥ μπορεί να καθορίσει πολλούς παράγοντες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του φύλου που αναπτύσσει ένα άτομο, με το Υ στο ΧΥ όπως το μεταφέρουν οι άνδρες, να είναι το κορυφαίο  γονίδιο που καθορίζει το βιολογικό φύλο.  Η μελέτη έδειξε ότι το χρωμόσωμα Υ έχει εκφυλιστεί κατά τη διάρκεια των 3,5 εκατομμυρίων ετών που υπολογίζεται ότι υπάρχει ο άνθρωπος. Αν αυτό συνεχιστεί, εκτιμούν ότι ο γενετικός δείκτης έχει περίπου 4,6 εκατομμύρια χρόνια μπροστά του προτού εξαφανιστεί εντελώς από το DNA μας.

Οι ερευνητές αναρωτιούνται τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σε σχέση με το φύλο. Η ερευνήτρια Jenny Graves προτείνει ότι το Υ θα εγκαταλείψει τελικά κάποια στιγμή το DNA μας, προκαλώντας προβλήματα γονιμότητας στο είδος μας λόγω έλλειψης αρσενικών. Άλλοι έχουν αντίθετη άποψη, τονίζοντας ότι απλά το γονίδιο θα μεταβεί σε άλλο χρωμόσωμα όπως έχει κάνει με άλλα είδη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%