ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Showbiz

Στεφανία Γουλιώτη: Θα έβαζα την ψυχική παιδεία στα σχολεία, μόνο έτσι θα δούμε σε 20 χρόνια μια διαφορετική κοινωνία

todayMarch 13, 2024

Background

Η Στεφανία Γουλιώτη έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τη σύγχρονη κοινωνία.

Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Madame Figaro» κι επέλεξε τρία πράγματα, που θα άλλαζε νομοθετικά στη χώρα μας.

«Θα ξεκινούσα με τον γάμο των ομοφύλων. Όχι μόνο, επειδή αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά επειδή δίνει ένα καθαρό μήνυμα του σεβασμού που έχω απέναντι σε όλες τις κατηγορίες των πολιτών. Το δεύτερο θα ήταν το θέμα της πρώτης κατοικίας, να μην μπορούν οι άνθρωποι να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Και το τρίτο, θα ήταν να εμπνεύσω ως κράτος εμπιστοσύνη στον πολίτη, ότι είμαι εκεί γι’ αυτόν», ανέφερε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Νιώθω ότι το κράτος μάς βλέπει σαν εχθρούς κι εμείς εκείνο. Είναι σαν φαύλος κύκλος. Από πού να το πιάσεις; Από την ακρίβεια; Από το δικαστικό και το εκπαιδευτικό σύστημα; Επίσης, θα έβρισκα έναν τρόπο να τελειώσω την ακροδεξιά. Και θα έβαζα την ψυχική παιδεία στα σχολεία, μόνο έτσι θα δούμε σε 20 χρόνια μια διαφορετική κοινωνία».
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ψυχικά τους προβλήματα, αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα της κοινωνίας.

«Για μένα είναι από τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας μας αυτή τη στιγμή, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ψυχικά προβλήματα. Ακόμα και όσοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι η ύπαρξη δύο μαμάδων ή δύο μπαμπάδων είναι οκ, έχουν ψυχικό πρόβλημα, όχι ιδεολογικό», ανέφερε.

Έδωσε μάλιστα, κι ένα παράδειγμα. «Θα πω ένα παράδειγμα. Στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου μένω ζει μια οικογένεια με δύο υπέροχες μαμάδες. Δεν ακούς τίποτα και βλέπεις μόνο λατρεία σε αυτή την οικογένεια. Στον δεύτερο όροφο ζει μια μαμά και ένας μπαμπάς που “σφάζονται” κάθε μέρα. Είμαι στα όρια να καλέσω την πρόνοια. Τι διαλέγουμε; Να νομιμοποιήσουμε την κακοποίηση και όχι την αγάπη; Για να πάει ο κόσμος λίγο μπροστά, χρειάζεται ψυχική παιδεία και αγάπη», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτείται ο Αϊτινός πρωθυπουργός Ανρί εν μέσω του κύματος βίας των συμμοριών και του χάους στη χώρα του

Το Photogate έβαλε φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας: Το εξώφυλλο της Κέιτ στη Vogue και η φωτογράφιση του Νοεμβρίου

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στα δυτικά – Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%