ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Αρθρογραφία

Eurovision 2024

todayApril 20, 2024

Background

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1956, είναι πλέον η μακροβιότερη ετήσια διεθνής τηλεοπτική μουσική διοργάνωση στον κόσμο.

Με την πάροδο των ετών, η Eurovision έχει γίνει συνώνυμο της πολυμορφίας και της μουσικής καινοτομίας, παρουσιάζοντας ταλέντα από όλη την Ευρώπη – και πέρα από αυτήν.
Η ιστορία της Eurovision είναι γεμάτη από στιγμές που έχουν σημαδέψει την ποπ κουλτούρα.

Από την πρώτη νίκη της Λουλού το 1969 με το τραγούδι “Boom Bang-a-Bang” μέχρι την εμβληματική εμφάνιση της Κoντσίτα Βουρστ το 2014, η Eurovision έχει αναδείξει μερικά από τα πιο αξέχαστα τραγούδια και εμφανίσεις στην ιστορία της μουσικής.

eurovision
Για τον διαγωνισμό του 2024, τα φαβορί περιλαμβάνουν την Ελβετία με τον Nemo και το τραγούδι “The Code“, την Κροατία με την Baby Lasagna και το “Rim Tim Tagi Dim“, και την Ιταλία με την Angelina Mango και το “La noia“.

Οι φίλοι της Eurovision αναμένουν με αγωνία να δουν ποιος θα κερδίσει την καρδιά του κοινού και την ψηφοφορία των κριτών.
Μερικά λιγότερο γνωστά γεγονότα για την Eurovision περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το τραγούδι της Νορβηγίας το 1995 είχε μόνο 24 λέξεις και ότι η Βέλγιο εκπροσωπήθηκε δύο φορές με τραγούδια σε φανταστικές διαλέκτους.

Επίσης, η χώρα που εμφανίζεται δεύτερη στον τελικό δεν έχει κερδίσει ποτέ τον διαγωνισμό.

Πάρτε μια γέυση απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θεσμού.

https://www.youtube.com/watch?v=Pfo-8z86x80

https://www.youtube.com/watch?v=8QSgNM9yNjo

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%