ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Πολιτισμός

«The Hope Brigade» – Έκθεση φωτογραφίας στο μετρό με πρωταγωνίστριες τις Γυναίκες

todayMarch 7, 2024

Background

Με τίτλο «The Hope Brigade», πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας στο Μετρό με θέμα τις γυναίκες που πρωτοστατούν και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους

Μέσα από την έκθεση φωτογραφίας «The Hope Brigade» που θα φιλοξενείται σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό η καθεμιά μοιράζεται τη διαδρομή ζωής της, τους προβληματισμούς, το όραμά της.

Ειδικότερα, οι Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ) συμπράττουν με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και φιλοξενούν σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό την έκθεση φωτογραφίας «The Hope Brigade», με κεντρικά πρόσωπα γυναίκες που αναπτύσσουν δράση σε δέκα βασικούς τομείς, από την εκπαίδευση και την οικονομία ως την κλιματική δικαιοσύνη και την έμφυλη ταυτότητα. Η καθεμιά μοιράζεται τη διαδρομή ζωής της, τους προβληματισμούς, το όραμά της. Οι ιστορίες και οι σκέψεις των γυναικών, που αυτές τις ημέρες «ταξιδεύουν» με το Μετρό, έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν εκείνες, που στην καθημερινότητά τους συναντούν εμπόδια και ανισότητες.

4EE06406-95B8-4BB5-ACD6-F05D475BCE3D.jpeg

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις γυναίκες που εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο World Economic Forum και το King’s Cross του Λονδίνου και εντάσσεται στο φεστιβάλ “WOW – Women of the World”, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το WOW Foundation για δεύτερη χρονιά φέτος, από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2024. Μεταξύ των γυναικών πρωταγωνιστριών της έκθεσης, είναι και η Μαρία Καμπάνη, επόπτρια συρμών της ΣΤΑ.ΣΥ, που εργάστηκε ως οδηγός συρμών του Μετρό επί 18 χρόνια και με το μήνυμά της προτρέπει τις γυναίκες, να κρατούν σταθερά το τιμόνι της ζωής τους, ορίζοντας οι ίδιες τις διαδρομές τους.

Το “WOW Αθήνα” αποπειράται να θίξει εκ νέου τα πλέον επίκαιρα ζητήματα στον αγώνα της έμφυλης ισότητας, σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, αλλά και να δώσει βήμα στις φωνές και τις ιστορίες που εμπνέουν και δίνουν ελπίδα για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Πολυσυλλεκτικό και διαθεματικό, το φεστιβάλ εστιάζει στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα και ταυτόχρονα στρέφει το βλέμμα στα κοινά ζητήματα και τις προκλήσεις που απασχολούν την υφήλιο.

69EFBDFB-7CE2-48E1-909C-445E663202C5.jpeg

Έκθεση φωτογραφίας για τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν με τις δράσεις τους στο μετρό

ΑΠΕ ΜΠΕ

«Αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες, η ΣΤΑ.ΣΥ συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο δίνοντας βήμα σε δράσεις και πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό πρόσημο, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνίσουν» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες.

9712E7F5-6998-46AA-89C0-CC077333E8D8.jpeg

Έκθεση φωτογραφίας στο Μετρό με θέμα τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν με την δράση τους

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%