ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Τεμπελιάζεις; – Οι 3 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να γίνεις ξανά παραγωγικός | in.gr

todayApril 25, 2024

Background

Όλοι οι άνθρωποι τεμπελιάζουν, πόσο μάλλον όταν η σκληρή καθημερινότητα μας κουράζει και θέλουμε να χαλαρώσουμε. Αυτό είναι ok, το πρόβλημα είναι όμως όταν παρα-χαλαρώνουμε.

Υπάρχει βέβαια μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αρέσκεται στο να τεμπελιάζει, και μάλιστα το κάνει σε τακτική βάση. Αυτοί, λοιπόν, είναι οι λεγόμενοι «τεμπέληδες».

Και επειδή, όπως είναι γνωστό, η καθημερινότητα έχει πολλές υποχρεώσεις και το να αράζουμε… λίγο παραπάνω καμία φορά αποδεικνύεται επιζήμιο σου δείχνουμε τον τρόπο για το πώς θα αφήσεις στην άκρη αυτή τη συνήθεια που σε κρατά πίσω στη ζωή και πώς θα γίνεις ξανά παραγωγικός.

Επομένως, αν ταυτίζεσαι με αυτή την μερίδα των ανθρώπων και επιθυμείς να αλλάξεις συνήθειες και να γίνεις ένας δημιουργικός και δραστήριος άνθρωπος, υπάρχουν τρεις μεγάλες αλήθειες που πρέπει να μάθεις.

1.Η αντίστασή σου στην τεμπελιά σε κάνει τεμπέλη

Η τάση σου να προσπαθείς να παραποιήσεις την αλήθεια δεν αλλάζει την εικόνα σου. Το να λες ότι δεν είσαι τεμπέλης, δεν σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο τεμπέλης. Αντίθετα, σε γεμίζει άγχος και ανασφάλεια να δείξεις κάτι που δεν είσαι. Χαλάρωσε. Δεν σου απαγόρευσε κανείς να νιώθεις τεμπελιά, οπότε άσε τη μέρα να κυλήσει, έχοντας γνώση της κατάστασής σου, και μάζεψε δυνάμεις για την επόμενη, ώστε να βρεις και πάλι τον παραγωγικό εαυτό σου.

2. Δεν έχεις πρόγραμμα

Δεν είναι κακό να μην μας αρέσει να έχουμε πρόγραμμα, όμως, όσον αφορά στα θέματα δουλειάς και στις υποχρεώσεις που υπάρχουν, πρέπει να τα βάζουμε σε μια σειρά, αφενός για να γνωρίζουμε κάθε φορά από που να ξεκινήσουμε και αφετέρου για να μην μας διαφεύγουν πράγματα. Το να τα έχεις όλα συγκεχυμένα μέσα στο μυαλό σου, δεν σε βοηθάει να πιαστείς από κάπου και να ξεκινήσεις. Συνεπώς, η διαμόρφωση του καθημερινού προγράμματός σου, θα σε βοηθήσει να είσαι δραστήριος και συνάμα να έχεις προσωπικό χρόνο για ξεκούραση, αφού όλα θα γίνονται με άλλον ρυθμό και ενέργεια.

3. Ένα πράγμα τη φορά

Ένα βήμα τη φορά. Δεν γίνεται από την αδράνεια να περάσεις στη συνεχόμενη δράση χωρίς διάλειμμα και προγραμματισμό. Κάθε φορά που καταπιάνεσαι με κάτι, να αφοσιώνεσαι σε αυτό, χωρίς να σκέφτεσαι τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις μαζί, για να τελειώνεις πιο γρήγορα. Προφανώς και μπορείς να κάνεις τα πάντα, ωστόσο μην πιέσεις τον εαυτό σου, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Θα ζοριστείς και η τεμπελιά θα έρθει ξανά στο προσκήνιο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%