ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Ποιος χαρακτήρας ταινιών τρόμου έχει τις περισσότερες δολοφονίες στο «ενεργητικό» του

todayApril 14, 2024

Background

Oι κινηματογραφικοί δολοφόνοι με τους περισσότερους σκοτωμούς επί της οθόνης.

Στο επίκεντρο κάθε μεγάλης ταινίας τρόμου βρίσκεται ένας εξίσου εμβληματικός κακοποιός που προκαλεί φόβο. Μπορούν να είναι ανατριχιαστικοί σαν το πετσόκομμα ενός βικτωριανού υπηρέτη, απειλητικοί σαν μια ομίχλη που πλησιάζει συνεχώς ή απλά πρόκειται για έναν αιμοδιψή μανιακό.

Ωστόσο, όλοι τους έχουν πάντα μία και μοναδική πρόθεση: να σκοτώσουν. Στην πρώτη γραμμή των κινήτρων τους είναι η πρόθεση να τερματίσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν – συχνά με τον πιο ακραίο τρόπο που μπορούν να συλλάβουν.

Τι θα μπορούσε να είναι πιο τρομακτικό από έναν ψυχωτικό δολοφόνο που σας κυνηγά ολοταχώς;

Τις πολλές δεκαετίες που οι ταινίες τρόμου μπήκαν και βγήκαν από τη μόδα, ο απόλυτος φόβος του θανάτου είναι αυτό που πάντα δελεάζει περισσότερο το κοινό. Η ιδέα μιας κακής δύναμης που βάζει τέλος στη ζωή κάποιου είναι αρκετή για να προκαλέσει ανατριχίλα στον οποιονδήποτε και η καθαρτική συγκίνηση της απόδρασης από ένα τέτοιο τέλος είναι αυτό που κάνει τα franchise τρόμου να πουλάνε. Με τα χρόνια, αυτά τα franchise έχουν δημιουργήσει αμέτρητους θρυλικούς κακούς με ένα σερί δολοφονιών που φαίνεται αδύνατο να τελειώσει.

Αυτή η ερώτηση φυσικά οδηγεί σε μία άλλη: αν η θανάτωση είναι η μέτρηση της αξιολόγησης της εμβληματικής δύναμης ενός κακού, τότε ποιος δολοφόνος είναι ο «καλύτερος»;

Αυτό είναι παρόμοιο από πολλές απόψεις με μια πρόσφατη μελέτη που καθόρισε ότι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πρέπει να θεωρείται ο καλύτερος ήρωας δράσης όλων των εποχών, έχοντας σκοτώσει τους περισσότερους κακούς, έχοντας ρίξει τις περισσότερες σφαίρες και έχοντας αποφύγει τον θάνατο πιο πολύ από κάθε άλλον.

Η λίστα

Ας ξεκινήσουμε με την πιο ανατριχιαστική κούκλα που μπήκε ποτέ στις οθόνες μας. Ο Chucky από το franchise του Child’s Play έχει 47 σκοτωμούς στο ενεργητικό του σε οκτώ ταινίες. Ωστόσο, ίσως αυτό που κάνει τον Chucky ακόμη πιο τρομακτικό είναι οι ρίζες του στην πραγματική ζωή.

Ακολουθεί ο πραγματικά τρομακτικός Freddy Krueger από το Nightmare on Elm Street. Ο Krueger είναι γνωστός για τη δολοφονία των θυμάτων του στα όνειρά τους, κάτι που τα κάνει να πεθαίνουν και στην ξύπνια ζωή τους. Ο ίδιος ο Kreuger μπορεί να είναι απογοητευμένος που δεν μπήκε στην πρώτη τριάδα με μόλις 47 δολοφονίες, αν και θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι έχει εμφανιστεί σε λιγότερες ταινίες από τους δύο κορυφαίους δολοφόνους τρόμου.

Την τρίτη θέση διεκδικεί ο The Jigsaw Killer από το franchise ταινιών Saw. Ήταν πολιτικός μηχανικός που πληροφορήθηκε ότι είχε καρκίνο και αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, αφού απέτυχε η απόπειρα αυτοκτονίας του, ο Jigsaw βρήκε νέο νόημα στη ζωή επινοώντας παιχνίδια στα οποία οι νικητές/επιζώντες θα έβρισκαν επίσης αυτή την αγάπη για τη ζωή. Πήρε 76 ζωές από τους ηττημένους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο διαταραγμένος κατά συρροή δολοφόνος, Michael Myers, από τη σειρά ταινιών Halloween του John Carpenter. Σε 12 ταινίες, ο Myers είχε αφαιρέσει τις ζωές 159 ατυχών θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας του της αδελφής, Judith. Ο Myers είναι η ζωντανή ενσάρκωση του καθαρού ανθρώπινου κακού και η έλλειψη ενσυναίσθησhς του είναι αυτό που τον έχει κάνει τόσο σημαντικό υποψήφιο για το κορυφαίο βραβείο.

Ωστόσο, στην κορυφή των δολοφόνων βρίσκεται ο θρυλικός Jason Voorhees, με 170 σκοτωμούς σε 12 ταινίες. Ο Voorhees μας τρόμαξε για πρώτη φορά στην ταινία «Παρασκευή και 13» της δεκαετίας του 1980 και του έχουν δοθεί διάφορα χαρακτηριστικά από διαφορετικούς κινηματογραφιστές που του επέτρεψαν να ανέβει στην κορυφή της λίστας, συμπεριλαμβανομένης της υπεράνθρωπης δύναμης, της αναγέννησης, ακόμη και του άτρωτου.

Η διαρκής παρουσία του Voorhees είναι αυτό που τον κάνει πραγματικά εμβληματικό στον κόσμο του κινηματογράφου. Η ικανότητά του να εμφανίζεται μέσα σε μια στιγμή, ενώ διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικά αργό παραπάτημα (που κάνει τις στιγμές που τρέχει να μοιάζουν ιδιαίτερα τρομακτικές), τον καθιστά έναν από τους θεμελιώδεις λίθους των κακών των ταινιών τρόμου. Αν δείτε αυτή τη μάσκα του χόκεϊ να περνά μέσα από την ομίχλη, τρέξτε!

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%