ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Λουίζ Τζιοβανέλι: Με έμπνευση τις «Μαινάδες» η νέα της έκθεση στο Χονγκ Κονγκ

todayApril 14, 2024

Background

Οι Μαινάδες συνοδοί του θεού Διόνυσου στην ελληνικη μυθολογία ενέπνευσαν τη νέα συλλογή έργων της Βρετανίδας ζωγράφου Λουίζ Τζιοβανέλι, η οποία φιλοξενείται στη γκαλερί White Cube στο Χονγκ Κονγκ.

Με έδρα το Μάντσεστερ, η Τζιοβανέλι δημιουργεί πίνακες με φωτεινά χρώματα που ταλαντεύονται μεταξύ της εικονοποίησης και της αφαίρεσης με θέματα από τις ιστορικές παραδόσεις της τέχνης, την Αναγέννηση και τον κινηματογράφο.

Στην έκθεση «Here on Earth» παρουσιάζει μια νέα σειρά ελαιογραφιών με τίτλο «Maenad» (Μαινάδα), έργα στα οποία αναδημιουργεί γυναίκες σε στιγμές έντασης και έκστασης, εμπνευσμένα από στιγμιότυπα ταινιών της δεκαετίας του 1980.

Οι Μαινάδες ήταν ακόλουθοι του Διόνυσου, θεού του κρασιού, της γονιμότητας, του γλεντιού, της τελετουργικής μανίας, της θρησκευτικής έκστασης και του θεάτρου, τονίζεται στην περιγραφή της έκθεσης.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%