ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Η βιογραφική ταινία της Amy Winehouse «Back to Black» είναι μια γιορτή, λένε οι δημιουργοί της

todayApril 9, 2024

Background

Οι στίχοι και η μουσική της Amy Winehouse ήταν ο «οδηγός» για τον σκηνοθέτη Sam Taylor-Johnson που έφερε την ιστορία της αείμνηστης τραγουδίστριας στην οθόνη με το «Back to Black».

Η βιογραφική ταινία μεγάλου μήκους ακολουθεί την άνοδο της φήμης της Winehouse και απεικονίζει τις σχέσεις της με την οικογένειά της και τον πρώην σύζυγό της Blake Fielder-Civil.

Έρχεται σχεδόν 13 χρόνια αφότου η έξι φορές νικήτρια του βραβείου Grammy πέθανε από δηλητηρίαση από το αλκοόλ, σε ηλικία 27 ετών. Θεωρούμενη ως μία από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της γενιάς της, ο πρόωρος θάνατος της συγκλόνισε τον κόσμο της μουσικής.

Η αφήγηση της ιστορίας από τη σκοπιά της Winehouse ήταν απαραίτητη για τον Taylor-Johnson.

«Ήθελα απλώς να είναι στην άποψη της, να της δώσω πίσω τη σκέψη της γιατί ένιωθα ότι της είχε αφαιρεθεί και είχε γίνει θύμα της τραγωδίας της», είπε στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο την Δευτέρα.

«Ένιωθα ότι ήθελα να το κάνω μέσα από τα λόγια της, τη μουσική της, κάπως σαν να έφερε τη μουσική πίσω στη ζωή και τη γιόρτασε ξανά, και αυτό το ένιωθα τόσο σημαντικό. Ένιωθα ότι το άξιζε αυτό».

Η Βρετανίδα ηθοποιός Marisa Abela υποδύεται τη Winehouse, έναν ρόλο που βρήκε τρομακτικό αλλά και υπέροχο.

«Δεν παίρνεις ρόλους όπως αυτόν κάθε μέρα. Και αυτό δεν οφείλεται στο ότι είναι η Amy Winehouse, ένας θρύλος»

«Ήταν έξυπνη και αστεία και τολμηρή και γενναία, αλλά και απίστευτα ευάλωτη και συναισθηματική και αυτό ήθελα να φέρω στο ρόλο. Ήθελα να… υπενθυμίσω στους ανθρώπους την ευπάθεια της Amy, του κοριτσιού πίσω από τη μουσική.»

Η Abela, 27, που ερμηνεύει τα τραγούδια της τραγουδίστριας «Rehab» στην ταινία είπε ότι έκανε καθημερινά μαθήματα τραγουδιού για τέσσερις μήνες και μελέτησε τους στίχους της Winehouse για την προετοιμασία του ρόλου.

Το «Back to Black» εγκρίθηκε από την οικογένεια Amy Winehouse και ο Taylor-Johnson συναντήθηκε επίσης με τους γονείς της Winehouse.

«Δεν χρειαζόμουν την έγκριση κανενός. Και αυτό είναι σημαντικό για μένα να το πω γιατί είναι επίσης σημαντικό να δηλώσω ότι έκανα ακριβώς την ταινία που ήθελα να κάνω. Είχα όλες τις μουσικές εγκρίσεις. Αλλά ήθελα να συναντηθώ με την οικογένεια από σεβασμό για “το γεγονός ότι έκανα μια ταινία για την κόρη τους και ένιωθα λάθος που δεν συναντήθηκα μαζί τους. Και το γεγονός ότι το έχουν εγκρίνει από τότε που το είδαν, είναι πολύ καλό», είπε ο Taylor-Johnson.

Το «Back to Black» ξεκινάει την παγκόσμια κινηματογραφική του κυκλοφορία στις 11 Απριλίου.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%