ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Η πραγματική Μάρθα του Baby Reindeer απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά: «Τίποτα από αυτά δεν συνέβη»

todayMay 9, 2024

Background

Η Σκωτσέζα δικηγόρος Φιόνα Χάρβεϊ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής για την δυσφήμιση της ως τρομακτικής stalker στην επιτυχία του Netflix Baby Reindeer.

Το Baby Reindeer – το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ ροής για εβδομάδες – δημιουργήθηκε από τον κόμικ artist Ρίτσαρντ Γκαντ και τον παρουσιάζει να παίζει μια φανταστική εκδοχή του εαυτού του. Αφηγείται την ιστορία του πώς μία stalker παθαίνει εμμονή μαζί του και καταλήγει να του καταστρέψει τη ζωή.

Η Σκωτσέζα δικηγόρος Φιόνα Χάρβεϊ, η πραγματική Μάρθα της σειράς, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής για την δυσφήμιση της ως τρομακτικής stalker στην επιτυχία του Netflix Baby Reindeer.

https://www.instagram.com/p/C6tfALSNpK3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην σειρά, ο χαρακτήρας που βασίζεται στην Φιόνα Χάρβεϊ, εμφανίζεται ως μία stalker που καταλήγει στη φυλακή. Η ίδια, ωστόσο, αρνείται ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί: «Δεν έχω πάει φυλακή. Δεν ξέρω από πού σκαρφίστηκε τα τεσσεράμισι χρόνια και εννέα μήνες. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Είναι ένα σωρό σκουπίδια», δήλωσε στην Daily Record και λέει ότι σκέφτεται σοβαρά να κινηθεί νομικά τόσο κατά του ίδιου του Γκαντ όσο και της πλατφόρμας Netflix.

«Ο Γκαντ πρέπει να αποδείξει ότι πήγα στη φυλακή, κάτι που δεν συνέβη. Δεν με έχουν στείλει ποτέ φυλακή. Αυτό είναι ξεκάθαρα προφανές. Όλα αυτά είναι επινοημένα και υπερβολικά. Δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, ασφαλιστικά μέτρα ή απαγόρευση. Είναι ψέμα. Δεν είχα την αστυνομία στην πόρτα μου για κανένα από αυτά τα πράγματα. Είναι ένα σωρό σκουπίδια», υποστηρίζει.

https://www.instagram.com/p/C6t8L90va4d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Ρόρι Λιντς, δικηγόρος που ειδικεύεται στη δυσφήμιση και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, πιστεύει ότι η Φ. Χάρβεϊ μπορεί να έχει λόγους να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή οι άνθρωποι ανακάλυψαν την ταυτότητά της.

Η ίδια λέει ότι ζει μέσα στον φόβο μετά την προβολή της σειράς. «Ο Γκαντ και το Netflix το έχουν παρουσιάσει ως αληθινή ιστορία και τώρα η ζωή μου έχει καταστραφεί. Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μέσα Διαδικτύου από υποστηρικτές του Ρίτσαρντ Γκαντ», λέει και προσθέτει: «Πρέπει να είσαι πραγματικά ανόητος για να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%