ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Η παράσταση «4 Σκιάχτρα στη Μέση του Κόσμου» τον Μάιο στο Θέατρο 104

todayApril 28, 2024

Background

Η ιστορία αυτή δεν έχει συμβεί ακόμα, ανήκει στο μέλλον. «Κύριες και και κύριοι καλησπέρα σας, λίγες μέρες μείνανε για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και ήδη ο ενθουσιασμός όλων των πολιτών της χώρας βρίσκεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα…Ετοιμαστείτε, κύριες και κύριοι, για νέες λέξεις, νέες εικόνες, νέα ζωή…».

Τα Σκιάχτρα έρχονται στη κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104 και αφηγούνται μια ιστορία από το μέλλον. Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική επιβίωσης απέναντι στην εξουσία, η ακινησία ή η δράση; Η προσαρμογή ή η αντίσταση;

Σε κάποια μελλοντική κοινωνία, η επικείμενη ψήφιση ενός νομοσχεδίου οδηγεί τέσσερις νέους με κοινό παρελθόν να απομονωθούν για τριάντα ημέρες, σε ένα υπόγειο, ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο που θα αλλάξει τα πάντα.

Ένας κόσμος στα όρια της αλλαγής, όπου οι πληγές του παρελθόντος παραμένουν ανοιχτές και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Οι τέσσερις παλεύουν με την απομόνωση και την αβεβαιότητα, μέσα στα όρια ενός υπογείου, δημιουργώντας ένα κόσμο όπου η φαντασία, η μνήμη και η πραγματικότητα διαπλέκονται.

Κεκλεισμένων των θυρών, έρχονται αντιμέτωποι με τους εαυτούς και τους καθρέπτες τους, μοιράζονται τις ζωές τους και βρίσκουν στιγμές χαράς απέναντι στο χάος μιας κοινωνικής πραγματικότητας που τους προσπερνά. Μία ιστορία άγριας φιλίας και γλυκιάς βίας, παράλογου ηρωισμού αλλά αληθινής συντροφικότητας.

Screenshot_20240328_120939_Gallery.jpg

«Πόνος δίχως διακρίσεις. Σε κάθε σημείο του σώματός μας. Γι’ αυτούς δεν ήμασταν παιδιά. Ήμασταν μελλοντικοί πολίτες του κόσμου».

Η παράσταση «4 Σκιάχτρα στη Μέση του Κόσμου» αποτελεί το πρώτο ανέβασμα του πρωτότυπου θεατρικού έργου του Σπύρου Σουρβίνου σε σκηνοθεσία Συμεών Κωστάκογλου.

Η συνάντηση αυτή φέρνει κοντά τέσσερις νέους ηθοποιούς – τη Φανή Κουλούρη, τον Άρη Μπαταγιάννη, τον Μανώλη Κασιμάκη και τον Πάνο Πολυπαθέλη – σε μια τολμηρή εξερεύνηση της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Σπύρος Σουρβίνος
Σκηνοθεσία: Συμεών Κωστάκογλου

Παίζουν: Φανή Κουλούρη, Μανώλης Κασιμάκης, Άρης Μπαταγιάννης, Πάνος Πολυπαθέλης, Εκφωνήτρια: Δέσποινα Κόκκαλη

Διάρκεια Παραστάσεων: Από 15 Μαΐου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/4-skiaxtra-sti-mesi-tou-kosmou/

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%