ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

H Μόνα Λίζα ενδέχεται να «μετακομίσει» σύμφωνα με το Μουσείο του Λούβρου | in.gr

todayApril 28, 2024

Background

Η Μόνα Λίζα, το πιο διάσημο πορτρέτο του κόσμου, ενδέχεται να αποκτήσει δικό της χώρο στο Λούβρο, δήλωσε η πρόεδρος του μουσείου.

Μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε στους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται το Λούβρο μόνο για τον διάσημο πίνακα, μια ακόμη καλύτερη εμπειρία, δήλωσε η Laurence des Cars στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Inter.

Συνοδεύεται από έργα βενετσιάνων δασκάλων του 16ου αιώνα, ενώ απέναντι από την αίθουσα δεσπόζει ο μεγαλύτερος πίνακας του Λούβρου, ο Γάμος στην Κανά του Πάολο Βερονέζε

Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πάντα δυσάρεστο όταν δεν προσφέρεις στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή υποδοχή, και αυτό ισχύει για τη Μόνα Λίζα. Μια καλύτερη λύση μου φαίνεται απαραίτητη σήμερα», προσθέτοντας ότι το Μουσείο του Λούβρου βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού για πιθανές λύσεις.

Στη Salle des États

Το Μουσείο του Λούβρου, το πιο δημοφιλές στον κόσμο, υποδέχθηκε σχεδόν εννέα εκατομμύρια επισκέπτες το 2023.

Σύμφωνα με την Des Cars, το 80% από αυτούς – 20.000 άνθρωποι την ημέρα – αψήφησαν το πλήθος για να μπορέσουν να θαυμάσουν το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα, βγάζοντας συχνά selfies μπροστά από τον πίνακα.

Η Μόνα Λίζα εκτίθεται στη Salle des États (κρατική αίθουσα) του Λούβρου, τη μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου, σε μια προστατευτική γυάλινη βιτρίνα, αλλά το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν είναι μόνο του εκεί.

Συνοδεύεται από έργα βενετσιάνων δασκάλων του 16ου αιώνα, ενώ απέναντι από την αίθουσα δεσπόζει ο μεγαλύτερος πίνακας του Λούβρου, ο Γάμος στην Κανά του Πάολο Βερονέζε.

Η Μόνα Λίζα έγινε στόχος δύο διαδηλωτών για το περιβάλλον τον Ιανουάριο, οι οποίοι πέταξαν σούπα στο πορτρέτο, ζητώντας «υγιεινή και βιώσιμη διατροφή». Ο πίνακας, ο οποίος βρισκόταν πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί, δεν υπέστη ζημιά.

*Με πληροφορίες από Guardian | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Le Louvre

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%