ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Eurovision 2024: «Φωτιές» έχει ανάψει η συμμετοχή του Ισραήλ

todayApril 11, 2024

Background

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), η οποία διοργανώνει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, εξέδωσε μια δήλωση που καταδικάζει τις «στοχευμένες εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» εναντίον διαγωνιζόμενων, εν μέσω αναφορών για απειλές κατά της Ισραηλινής τραγουδίστριας Έντεν Γκολάν.

Η EBU στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο φετινός διαγωνισμός έχει προκαλέσει «Βάθος συναισθημάτων και ισχυρές απόψεις– με φόντο έναν τρομερό πόλεμο στη Μέση Ανατολή» .

Παράλληλα, είπε πως κατανοεί το γεγονός ότι «οι άνθρωποι θα θέλουν να συμμετάσχουν σε συζήτηση και να εκφράσουν τις βαθιές απόψεις τους για αυτό το θέμα» και εξέφρασε, όμως, ανησυχία για «στοχευμένες εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» εναντίον ορισμένων καλλιτεχνών.

Η δήλωση δεν ανέφερε τα ονόματα των ερμηνευτών. Ωστόσο, η ανακοίνωση έγινε εν μέσω αναφορών ότι η Ισραηλινή τραγουδίστρια Έντεν Γκολάν, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της μέσω Instagram.

«Αισθάνομαι σίγουρη και αποφασισμένη να εκπροσωπήσω το Ισραήλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αντιπροσωπεία μας ταξιδεύει με μια εκπαιδευμένη ομάδα ασφαλείας και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μας προστατέψουν» δήλωσε η Έντεν Γκολάν.

https://www.instagram.com/p/C5i4QThCrpi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο φετινός διαγωνισμός συγκλονίστηκε από διαμάχες σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ, η οποία οδήγησε πολλούς να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση και να ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision 2024.

Πολλοί έχουν επίσης έρθει σε επαφή με μεμονωμένους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και αντιπροσωπείες, ζητώντας τους είτε να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό είτε να ασκήσουν πίεση στην EBU να απαγορεύσει τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κάλεσαν επίσης τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλήσουν εναντίον της ανάμειξης του Ισραήλ.

Αρκετοί από τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Ολύ Αλεξάντερ του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ιρλανδού Bambie Thug, του Φινλανδού Windows95Man και πολλών άλλων, εξέδωσαν μια δήλωση υπερασπιζόμενοι τη συμμετοχή τους, λέγοντας ότι «δεν αισθάνονται άνετα να σιωπούν» για την κατάσταση.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%