ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Πολιτισμός

Έργο τέχνης που απαγορεύτηκε από τον Paul McCartney πηγαίνει σε δημοπρασία

todayMarch 26, 2024

Background

Κάθε χρόνο, παράλληλα με τις συναυλίες που διοργανώνει η War Child για να συγκεντρώσει χρήματα, η φιλανθρωπική οργάνωση διεξάγει επίσης μια καμπάνια που ονομάζεται «Secret 7». Το έργο αποτελείται από διαφορετικούς καλλιτέχνες που σχεδιάζουν μοναδικούς δίσκους περιορισμένης έκδοσης 7” για ένα συγκεκριμένο κομμάτι που αργότερα θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Ωστόσο, ένα έργο τέχνης που σχετίζεται με τον Paul McCartney  έχει μπλοκαριστεί.

Μουσικοί όπως οι Celeste, The Specials και Aurora συμμετείχαν όλοι στην καμπάνια, καθώς έργα τέχνης περιορισμένης έκδοσης δημιουργήθηκαν για συγκεκριμένα τραγούδια τους και εκτέθηκαν στην NOW Gallery του Λονδίνου. Μόλις τελείωσε η έκθεση, όλοι οι δίσκοι βγήκαν σε δημοπρασία και τα έσοδα πήγαν στην οργάνωση War Child.

Η καμπάνια έχει αποδειχθεί επιτυχημένη στο παρελθόν καθώς μεταξύ 2012 και 2020 κατάφερε να συγκεντρώσει 500.000 λίρες για καλούς σκοπούς. Ο Rich Clarke, ο επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης δήλωσε: «Η War Child δρα σε μερικά από τα πιο δύσκολα, δυσπρόσιτα μέρη για να βοηθήσει παιδιά και οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από τον πόλεμο. Δυστυχώς, η ζήτηση για τη δουλειά μας αυξάνεται».

https://www.instagram.com/p/C4xWsXtigjG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνέχισε: «Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους μουσικούς, τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες που συμμετέχουν στο Secret 7». Μαζί, θα μπορέσουμε να προβάλουμε και να εκπαιδεύσουμε πολλά περισσότερα παιδιά, υποστηρίζοντας τη θεραπεία και τη μάθησή τους για ένα ασφαλέστερο, φωτεινότερο μέλλον».

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καμπάνιας κύλησε χωρίς πρόβλημα, ο McCartney απέρριψε έναν από τους δίσκους 7 ιντσών που έγιναν για αυτόν. Ήταν ένα ξύλινο γλυπτό που δημιουργήθηκε από τον Wilfrid Wood, το οποίο ταιριάζει πολύ με το στυλ του καλλιτέχνη. Ωστόσο, ο McCartney απαγόρευσε την προβολή του στην έκθεση καθώς το έκρινε «όχι κολακευτικό», σύμφωνα με τον καλλιτέχνη πίσω από το κομμάτι.

Παρά το γεγονός ότι το εξώφυλλο δεν αποτελεί μέρος του «Secret 7» πλέον, ο καλλιτέχνης Wilfrid Wood το έχει ανεβάσει στο eBay, όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την War Child.

Στην ανάρτησή του στο Instagram, είπε: «Φέτος σμίλεψα τον Paul McCartney, αλλά η συνεισφορά μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ από τη Macca επειδή ήταν ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ».

«Έτσι, το δημοπρατώ ο ίδιος στο eBay με ΟΛΑ τα έσοδα να πηγαίνουν στο War Child UK, μια φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά που έχουν πληγεί από συγκρούσεις στη Γάζα, την Ουκρανία και άλλες εμπόλεμες ζώνες παγκοσμίως» προσθέτει.

Ο Wood μίλησε επίσης για την ειρωνία στην απόφαση του McCartney καθώς έχει κάνει περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να το αγοράσουν. «Αν το είχε αφήσει στην ησυχία του, θα είχε χαθεί στην ιστορία», είπε, «Αλλά τώρα που το έχουν απαγορεύσει, τραβάει όλη την προσοχή κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι στην τελική».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%