ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Ένωση Φωτορεπόρτερ: «Έντεκα και Εικοσιένα» – Έκθεση αφιερωμένη στην τραγωδία των Τεμπών

todayApril 27, 2024

Background

«Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:21, η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62 της Hellenic Train, που εκτελούσε την διαδρομή ΑθήναΘεσσαλονίκη, μεταφέροντας περισσότερους από 350 επιβάτες, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Λάρισα.

Τα δύο τρένα βρίσκονταν σε αντίθετες πορείες στην ίδια γραμμή για περίπου 12 λεπτά και συγκρούστηκαν μεταξύ τους στις 23:21. Τραγικό αποτέλεσμα ένα θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς και τουλάχιστον 85 τραυματίες».

Με αυτή την βαθιά τραγική καταγραφή, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας γνωστοποιεί πως κάλεσε τους φωτορεπόρτερ – μεταξύ των οποίων και ο φωτορεπόρτερ του CNN GREECE Λευτέρης Παρτσάλης – που κάλυψαν αυτό το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και τις μαζικές διαδηλώσεις που το ακολούθησαν σε όλη την χώρα, να συμμετέχουν στην υλοποίηση μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Σύμφωνα με την Ε.Φ.Ε. η έκθεση με τίτλο «Έντεκα και Εικοσιένα» «επιδιώκει να συμβάλει σε μια κοινή προσπάθεια που θα συναντηθεί με την τοπική κοινωνία, με σωματεία και με μαζικούς φορείς, αγρότες, φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλίας, ώστε συλλογικά να μπει στο στόχαστρο η λογική του “πάμε και όπου βγει”».

Και η ανακοίνωση των Ελλήνων φωτορεπόρτερ καταλήξει: «Η Ένωση επιδιώκει να βάλει ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα θλίψης και οργής, να μετατραπούν σε γνώση για την ανάδειξη των διαχρονικών αιτιών, ώστε το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί και να μην συγκαλυφθεί. Να μετατραπούν σε αγώνα, ενάντια στις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως “κόστος” για τα κέρδη των λίγων».

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 8μ.μ., στον Πολυχώρο Τέχνης Εκδόσεων Πρεβέντη, Παρ. Φιλελλήνων 3, Λάρισα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%