ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Πολιτισμός

ARTENS Cinema Nights

todayMarch 27, 2024

Background

Η ARTENS και η κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 21:00, την ταινία του Francois Truffaut Η Αμερικάνικη Νύχτα (La Nuit Americaine), που προβλήθηκε το 1973.

Με έναν τίτλο που σημαίνει την οπτική απάτη της κινηματογραφικής τέχνης, ο Φρανσουά Τρυφφώ φέρνει σε παραλληλία δύο κόσμους, τον μυθοπλαστικό κόσμο του δράματος μιας ταινίας, και τις ιστορίες των ανθρώπων που την κατασκευάζουν. Αυτή η έμφαση τόσο στην ένδυση όσο και στη γυμνότητα των πραγμάτων είναι μια ερωτική επιστολή του Γάλλου δημιουργού προς τον κινηματογράφο του Ζαν Ρενουάρ, αλλά και μια σειρά ερωτηματικών του ως προς το τι είναι αληθινό. Ταυτόχρονα, είναι ένα απίστευτα διασκεδαστικό γαϊτανάκι πολλών προσώπων και πολλών ιστοριών, μέσα και έξω από την κινηματογραφική οθόνη.

cinema

Η εξαιρετική αυτή γαλλική ταινία είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Φρανσουά Τρυφφώ. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της, ξεχωρίζει κανείς την Ζακλίν Μπισσέ, τον Ζαν-Πιερ Λεώ, τον Ζαν-Πιερ Ωμόν, την Βαλεντίνα Κορτέζε, την Ναταλί Μπάϊ και τον ίδιο τον Τρυφφώ. Μόνιμος συνεργάτης του ο πολύ μεγάλος μουσικοσυνθέτης Ζωρζ Ντελερύ.

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Ιστορίας Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312 
ή στο e-mail: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312

cinema

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%