ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Άννα Παναγιωτοπούλου: «Στο Ντόλτσε Βίτα έπαιρνα ένα εκατομμύριο το επεισόδιο, αυτή ήταν η συμφωνία» | in.gr

todayMay 4, 2024

Background

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την τέχνη που τόσο αγαπούσε λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία της. Ζώντας ήρεμες στιγμές ανάμεσα στο σπίτι της στο Λυκαβηττό και στο «ησυχαστήριο» το εξοχικό της στην Τήνο, το αγαπημένο της κυκλαδίτικο νησί.

«Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, και θλίβομαι για το κατάντημά της. Η σημερινή Αθήνα με απωθεί τόσο πολύ, που σε κάθε ευκαιρία φεύγω.

Ένα από τα λίγα στέκια που ακόμα βρίσκω γλυκό μέρος και πηγαίνω για φαγητό, και όπου οι άνθρωποι είναι συμπαθείς, είναι η «Αφροδίτη» στην Πλατεία Προσκόπων. Πέρυσι αποτραβήχτηκα στην αγαπημένη μου Τήνο. Ήμουν πανευτυχής δίπλα στη φύση και μακριά από την πόλη.

Είναι άλλωστε από τα λίγα μέρη που ακόμα δεν καταστρέψαμε. Αν και φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου.», είχε πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε συνέντευξη της στη LIFO.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου απέφευγε να δίνει συνεντεύξεις, προτιμούσε να μιλά για το έργο της. Ωστόσο συγκεντρώσαμε κάποια αποσπάσματα από συνεντεύξεις και δηλώσεις της.

Για τους γονείς της

«Η σχέση που με έχει στεναχωρήσει ήταν αυτής της μητέρας μου και του πατέρα μου γιατί χώρισαν άσχημα. Η μάνα μου υπέφερε πάρα πολύ και αυτό το πράγμα με έκανε να φοβάμαι τις σχέσεις και να δεθώ» εξομολογήθηκε η Άννα Παναγιωτοπούλου και συνέχισε: «Κάποια στιγμή έφυγε ο πατέρας μου και πήγε στην Κρήτη. Χάθηκε. Παντρεύτηκε εκεί. Τον είδα όταν πήγα για τον γάμο ενός φίλου μου…», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στον Κώστα Τσουρό.

Για τον γιο της

«Όταν πήγαινε σχολείο έκανα τη «Μαντάμ Σουσού» στην τηλεόραση -τεράστια επιτυχία μου- και μου απαγόρευε να πηγαίνω να τον παίρνω από το σχολείο. Οι περισσότεροι συμμαθητές του δεν γνώριζαν ποια είναι η μαμά του.»

Ο ρόλος στη Μαντάμ Σουσού

«Αγαπημένος μου ρόλος στην τηλεόραση ήταν της Μαντάμ Σουσού μακράν. Εγώ την λάτρευα από το βιβλίο, είχα έρωτα και όταν μου την πρότεινα, είπα ‘Χριστέ μου σε ευχαριστώ’”.»

Τα ακριβοπληρωμένα επεισόδια της Ντόλτσε Βίτα

«Από την τηλεόραση τότε έβγαιναν πολλά χρήματα. Εγώ στο Ντόλτσε Βίτα έπαιρνα ένα εκατομμύριο το επεισόδιο. Ανεξάρτητα από την επιτυχία, αυτή ήταν η συμφωνία. Αυτό μου ήρθε εμένα, αυτό είπα. Δεν πίστευα ότι θα μου τα δώσουν κιόλας.»

Η τηλεόραση έχει γίνει κράτος εν κράτει

«Περνάει ιδεολογίες, περνάει απόψεις, έχει γίνει ένα μέσο ανεξέλεγκτο. Μ’ ενοχλεί πολύ αυτό. Με τους παλιούς μου συναδέλφους νιώθω στενή καλλιτεχνική συγγένεια. Όποτε έχει τύχει να παίξουμε πάλι μαζί, αποδεικνύεται πόσο ισχυροί και κοινοί είναι οι κώδικές μας. Απωθημένα με ρόλους δεν έχω

Ο χρόνος και τα σημάδια του

«Δεν με απασχολεί.Έτσι κι αλλιώς έχω μεγαλώσει… Φυσικό είναι. Εξαρτάται πώς το αντιμετωπίζεις. Σε μένα έχει παίξει τεράστιο ρόλο η Τήνος. Έχω πολλές φορές πει «Θεέ μου, σ΄ ευχαριστώ που μεγάλωσα και μπορώ να το κάνω αυτό τώρα»- γιατί νέα δεν θα μπορούσα και το ξέρω πολύ καλά. 

Από την άλλη, δεν μου λείπει κάτι από αυτά που έκανα όταν ήμουν νέα. Γιατί δεν είμαι πια νέα. Δεν λέω «αχ, γιατί δεν ερωτεύομαι τώρα…». Αφού δεν με απασχολεί αυτό, δεν με νοιάζει κιόλας. Με στενοχωρεί μόνο που μειώνονται τα χρόνια που έχω μπροστά μου.

Σκέφτομαι πόσα χρόνια ακόμα θα ζω, πόσα χρόνια θα μπορώ να δουλεύω με όποιον τρόπο δουλεύω, πόσων χρονών θα είναι η εγγόνα μου όταν φύγω εγώ από τη ζωή…- τέτοια».

Η σχέση της με τον Αλέξανδρο Ρήγα και η παρεξήγηση

«Η σχέση μου με τον Αλέξανδρο Ρήγα είναι πλέον μια χαρά. Είναι και ο Αλέξανδρος τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, είμαι και εγώ τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Δεν είναι κανείς μας κακός. Δεν έχω καμία πικρία για αυτή την ιστορία. Έγινε κάτι με έναν από τους παραγωγούς γιατί εγώ βγήκα στην σκηνή κρατώντας ένα χαρτί.

Πάντα το κάνω αυτό και μου είπε ότι για να ανεβάσει την παράσταση θα πρέπει να του δώσω τόσα λεφτά γιατί δεν ήξερα τα λόγια μου. Τσαντίστηκα και σηκώθηκα και έφυγα. Εκεί τσαντίστηκα με τον Ρήγα γιατί πήρε την Διαβάτη και «ανέβασε» την παράσταση».

Ο Θάνασης Ευθυμιάδης

«Μεταξύ μας δεν ήταν η καλύτερη σχέση. Ήταν λίγο καβαλημένος ο Θανάσης. Ήταν ωραιοπαθής, είναι ωραιοπαθής. Ο Ευθυμιάδης είχε ένα μέσο που μπήκε στη σειρά, δεν χρειάζεται να το πω τώρα. Κάποιος τον έσπρωχνε, ήταν σίγουρο αυτό. Μέσα από αυτό είχε και μία έπαρση

Η Μίνα Αδαμάκη

«Στις Τρεις Χάριτες κάναμε ό,τι μας κατέβαινε στο κεφάλι. Η Μίνα Αδαμάκη ήθελε να κάνει την πιο μικρή πάντα. Εν τω μεταξύ, είναι πιο μεγάλη από όλες μας. “Εγώ θα κάνω την πιο μικρή”. “Ναι Μίνα μου, εσύ θα κάνεις την πιο μικρή”».

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου

«Τσακώνομαι πάρα πολύ με τη Μίρκα όσες φορές τη βλέπω γιατί δεν σταματάει να τρώει και με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό. Είναι πάρα πολύ όμορφή και της λέω “Μωρή είναι δυνατόν να είσαι όμορφη από εδώ και πάνω; Κάτσε λίγο χαλάρωσε»».

Για τον Λάκη Λαζόπουλο ήταν επίσης αποκαλυπτική η Αννα Παναγιωτοπούλου

«Ποτέ δεν είχαμε καλή σχέση με τον Λάκη. Είναι άλλης νοοτροπίας άνθρωπος και πάρα πολύ πονηρός. Τον έδειρα, τον χαστούκισα. Ήρθε μια μέρα και μου είπε «Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί μου είπαν δημοσιογράφοι ότι μοιραζόσαστε με τον Λειβαδά τα λεφτά και γι’ αυτό δεν μου δίνετε παραπάνω λεφτά». Του έριξα δύο χαστούκια μπροστά στον κόσμου. Ούτε ντροπή, ούτε διάκριση», είχε πει στην τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει στον Γιώργο Λιάγκα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%