ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

All Greeks Festival: Αρχαία ελληνική τραγωδία σε σύγχρονες αποδόσεις στους δρόμους της Γάνδης 

todayApril 5, 2024

Background

Ενα υπαίθριο φεστιβάλ  αφιερωμένο στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία ξεκινά την 1η Μαΐου στην Γάνδη και για οκτώ εβδομάδες (έως 23 Ιουνίου) η πρωτεύουσα της βελγικής Φλάδρας θα γεμίσει με μια  «Παρέλαση Φωτιάς και Αφθονίας αφιερωμένη στον Διόνυσο, τον Έλληνα θεό του κρασιού, της έκστασης και του αρχαίου θεάτρου».

Στο All Greeks Festival που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του θεάτρου NTGent της Γάνδης, οι ερμηνευτές θα βγουν στους δρόμους της πόλης σε 32 σύγχρονες αποδόσεις και διασκευές ελληνικών κλασικών έργων.

«Πρώτα η τέχνη, μετά η δουλειά. Με αυτή την προτεραιότητα», είπαν οι διοργανωτές – όπως μεταδίδει η ΕΡΤ – στην παρουσίαση του φεστιβάλ την περασμένη Τρίτη.

Με βάση το αρχαιοελληνικό σχήμα, πολλές παραστάσεις θα ξεκινήσουν με την ανατολή του ηλίου, γύρω στις 6:00 ή 7:00. Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Οι επαναδιηγήσεις των κλασικών ελληνικών μύθων θα είναι συνυφασμένες με τις σύγχρονες εμπειρίες και τη συμβολή των κατοίκων της Γάνδης σε συνεργασία με καλλιτέχνες και ιδρύματα όπως οι Milo Rau, Tiago Rodrigues, Olympique Dramatique και Toneelhuis, μεταξύ άλλων.

Τα Παιδιά της Μήδειας

Μια σύγχρονη και επίκαιρη άποψη για τη Μήδεια εξετάζουν σε βάθος τον ρόλο των παιδιών στο θέατρο τα «Παιδιά της Μήδειας». Σε μια από τις πιο βάναυσες ιστορίες της λογοτεχνίας για την τραγική μητέρα που, σε πλήρη απόγνωση, σκοτώνει τα παιδιά της, ο Milo Rau εστιάζει σε μια παιδική άποψη για τον κόσμο. Με θέματα που κυμαίνονται από την οικογενειακή ιστορία, την πρώτη αγάπη και τον θάνατο, «Τα παιδιά, καταδικασμένα στη σιωπή στις κλασικές τραγωδίες, επιτέλους μπορούν να μιλήσουν αυτή τη φορά».

Η Ιφιγένεια

Μια ερμηνεία της Ιφιγένειας εν Ταύροις του Ευριπίδη, η οποία απεικονίζει θέματα λατρείας μιας «ανώτερης» Ελλάδας, θα στρέψει το ενδιαφέρον στο μέλλον της κληρονομιάς της Γάνδης.

Στο Beyond the Worship, ο σκηνοθέτης ρωτά τι θέλει να διατηρήσει η πόλη για να περάσει στις μελλοντικές γενιές και τι αντίκτυπο έχει η ιστορία της μετανάστευσης και το αποικιακό παρελθόν της πόλης.

Το κοινό θα έχει τηναυκαυρία ναπαρακολουθήσει 32 παραστάσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε την Αντιγόνη, όπως τη εκλαμβάνει ο Milo Rau, η οποία ταξίδεψε στην Αμαζονία της Βραζιλίας γεφυρώνοντας τις δύο αρχαίες ιστορίες:

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%