ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Επικαιρότητα

Κλείνουν από σήμερα τα σχολεία – Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές | in.gr

todayApril 26, 2024

Background

Με το Πάσχα να πέφτει φέτος στις 5 Μαΐου και τη Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, η τελευταία μέρα μαθημάτων είναι η σημερινή (26/04), ενώ αναμένεται να επιστρέψουν στις αίθουσες, την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Σε ότι αφορά τις θερινές διακοπές, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.  Για παράδειγμα φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024. Σε ότι αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα, ενώ για τα Γυμνάσια η τελευταία μέρα μαθημάτων είναι η Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου είναι Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι φέτος είναι εκλογική χρονιά, λόγω των ευρωεκλογών. Στην Ελλάδα η διεξαγωγή τους είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 9 Ιουνίου και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%