ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Η Apple έκανε το iOS “κλώνο” του Android για να επιβιώσει στην ΕΕ – Techmaniacs

todayMarch 13, 2024

Background

Η Apple ανταποκρίνεται στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) χαλαρώνοντας τους περιορισμούς της πλάγιας εγκατάστασης (sideload), μια πρακτική που είναι γνωστή στους χρήστες του Android, αλλά ιστορικά αποτελεί πρόκληση για τους χρήστες του iOS.

Οι αλλαγές, που προκάλεσε ο DMA της ΕΕ, εισάγουν το πρόγραμμα Web Distribution. Η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές στην ΕΕ να προσφέρουν τις εφαρμογές τους απευθείας μέσω των ιστότοπων τους, μια παρέκκλιση από το αποκλειστικό App Store ή τα επιλεγμένα καταστήματα τρίτων που τηρούν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές.

Η κίνηση αντικατοπτρίζει την ευελιξία που απολαμβάνουν οι χρήστες του Android, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή για το iOS. Ωστόσο, η υιοθέτηση της διαδικτυακής διανομής από την Apple συνοδεύεται από προϋποθέσεις, προφανώς.

Οι προγραμματιστές της ΕΕ πρέπει να εγγραφούν στο Apple Developer Program, να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, και να περιορίσουν τις λήψεις εφαρμογών σε τομείς που είναι εγγεγραμμένοι στο App Store Connect.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό της πρόσβασης σε εναλλακτικούς ιστότοπους τρίτων και στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τη γνωστοποίηση της χρήσης δεδομένων και τους κυβερνητικούς κανονισμούς, σε συνδυασμό με τα σχετικά τέλη για το Apple Developer Program στην ΕΕ.

Αυτές οι αλλαγές γίνονται εμφανείς στους χρήστες iPhone στην ΕΕ μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης iOS 17.4. Για να ενισχύσει την ασφάλεια, η Apple εφαρμόζει μια διαδικασία ελέγχου υπογραφής, ελέγχοντας τις εφαρμογές πριν από την εγκατάσταση, παρόμοια με τα μέτρα του Google Play Protect. Οι αναμενόμενες ενημερώσεις υπόσχονται επίσης ενισχυμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό προσαρμοσμένη στα προϊόντα iOS.

Στην ουσία, οι προσαρμογές της Apple ευθυγραμμίζονται με τις ευρύτερες νομοθετικές προσπάθειες για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επιλογών των καταναλωτών στην ψηφιακή αγορά, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για τους χρήστες του iOS στην ΕΕ και μια νέα εποχή ευελιξίας και προσβασιμότητας για τη διανομή εφαρμογών στο οικοσύστημα της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%