ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Τέλος ακόμη και στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων: Μεγάλη αναβάθμιση στο gov.gr – Techmaniacs

todayMarch 11, 2024

Background

Κατάργηση της ψηφιακής γραφειοκρατίας υπόσχεται η νέα έκδοση του Gov.gr Wallet μέσω διαλειτουργικότητας. Συγκεκριμένα, ο πολίτης μέσω του Gov.gr Wallet θα μπορεί να συναινέσει για τη χρήση συγκεκριμένων προσωπικών του δεδομένων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία που ο ίδιος έχει αιτηθεί, όπως για παράδειγμα η αλλαγή παρόχου ενέργειας ή τηλεπικοινωνίας ή ασφαλιστικής εταιρίας.

Το «Μεγαλύτερο πλάσμα όλων των εποχών» ήταν φυσικά αδύνατο να υπάρχει.

Ενώ μέχρι τώρα πρέπει να «ανεβάσει» ή να αποστείλει ο ίδιος τα απαιτούμενα έγγραφα, με τη νέα έκδοση του Gov.gr Wallet θα πρέπει μόνο να πατήσει «συμφωνώ» προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος σε πρώτη φάση έχουμε την κατάργηση της έκδοσης και της προσκόμισης από τους πολίτες πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης και γέννησης όπως και φορολογικής ενημερότητας.

Επιπλέον πολύ σύντομα θα γίνει διαθέσιμη η νέα έκδοση του ψηφιακού βοηθού. Αυτή τη στιγμή οι πολίτες μπορούσαν να συνομιλήσουν με τον «Ψηφιακό Βοηθό» υποβάλλοντας το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά και στη συνέχεια το mAΙgov τούς βοηθά να εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα την υπηρεσία που ψάχνουν.

Με τη νέα του μορφή, ο «Ψηφιακός Βοηθός» με μια απλή φωνητική εντολή θα μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό. Θα έχει δηλαδή τη δυνατότητα να ενεργεί για λογαριασμό του πολίτη .

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%