ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Επικαιρότητα

Όπου φύγει – φύγει: Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος – Καθυστερήσεις στις εθνικές οδούς | in.gr

todayMay 2, 2024

Background

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων τόσο προς την ηπειρωτική χώρα όσο και προς τα νησιά. Από τι πρωί, αυξημένη είναι η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα που έχει ξεκινήσει ενώ τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά με πληρότητα 100%.

Μόνο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί  38 δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και 22 για Κυκλάδες, Αιγαίο και Κρήτη.

Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά

Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα Μ. Πέμπτη 02/05 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν 10.870 επιβάτες.

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στις  πτήσεις και αλλά και στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, ενώ πάρα πολλοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν με το Ι.Χ. τους, το κλεινόν άστυ.

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, από Χαϊδάρι έως Σκαραμαγκά ενώ στην Αθηνών – Λαμίας, αυξημένη κίνηση παρατηρείται από Λ. Αθηνών έως Αχαρνών.

Επίσης, κίνηση υπάρχει και στη Λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας ώστε η έξοδος των εκδρομέων να γίνει με ασφάλεια, ενώ καθυστερήσεις παρατηρούνται στα διόδια.

Σημειώνεται πως τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αναχωρούν με υψηλές πληρότητες.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος.

Το Μεγάλο Σάββατο θα σημειωθούν βροχές στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται πως ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Κυριακή του Πάσχα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μομονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%