ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Επικαιρότητα

Κατέρρευσε ξανά η ψευδοροφή του Νοσοκομείου Ρίου | in.gr

todayApril 23, 2024

Background

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καταδεικνύει η νέα κατάρρευση της ψευδοροφής στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Η είδηση για την πτώση του ίδιου τμήματος της ψευδοροφής στην Ορθοπεδική κλινική που στεγάζεται στον 2ο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στα τέλη Ιανουαρίου του 2024 είχε προκαλέσει τον τραυματισμό του διοικητή της 6ης ΥΠΕ με τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά την αποκατάσταση του προβλήματος.

«Η κατάσταση που επικρατεί είναι ακριβώς ίδια με εκείνη τη μέρα που τα υλικά έπεσαν ξαφνικά από το ταβάνι στο πάτωμα»

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα flamis.gr, ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, η κατάσταση που επικρατεί είναι ακριβώς ίδια με εκείνη τη μέρα που τα υλικά έπεσαν ξαφνικά από το ταβάνι στο πάτωμα.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχε ξεκινήσει και έρευνα που διαπίστωσε κακοτεχνία. Όπως σημειώνει το τοπικό ΜΜΕ δεν πρόκειται για παλιές κατασκευές (που αυτές στέκουν αγέρωχες και δεν έχουν πάθει το παραμικρό τόσα χρόνια…) αλλά για νέες κατασκευές που έγιναν στο πλαίσιο της Ενεργειακής αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΣΥΡΙΖΑ για κατάρρευση ψευδοροφής του Νοσοκομείου Ρίου: «Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο επικίνδυνα, θα ήταν για γέλια»

Tην εκ νέου κατάρρευση της ψευδοροφής στο Νοσοκομείο του Ρίου αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για «ανικανότητα των υπευθύνων να εξασφαλίσουν την ασφάλεια ασθενών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού».

Παρά τον ντόρο που προκάλεσε στα τέλη Ιανουαρίου η είδηση για την πτώση τμήματος της ψευδοροφής στην Ορθοπεδική κλινική και παρά την έρευνα που έγινε, σήμερα το πρωί η ίδια ψευδοροφή ξανάπεσε…

«Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά και επικίνδυνα θα ήταν για γέλια. Ωστόσο, η νέα κατάρρευση της ψευδοροφής στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου δείχνει την ανικανότητα των υπευθύνων να εξασφαλίσουν την ασφάλεια ασθενών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού» λέει ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και συμπληρώνει:

«Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί πάλι πανομοιότυπο γεγονός είχε τραυματιστεί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, αλλά τελικά δεν φαίνεται να έβαλε μυαλό κανένας, αφού «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις (μήνες)» η ψευδοροφή ξαναέπεσε, ευτυχώς, από τις πληροφορίες που έχουμε, χωρίς τραυματισμούς.

Μάλιστα, σε κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) που είχαμε κάνει, θέταμε “τα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θα εξαλείψουν την επικινδυνότητα για ασθενείς και εργαζομένους, καθώς και για τη στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, όπως και για το σχεδιασμό της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών”. Επιπλέον, είχαμε ζητήσει το πόρισμα του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ.

Επομένως, όσο και αν εμφανίζονται οργισμένοι στο υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, ας κοιτάξουν να ολοκληρωθούν τα έργα σωστά για να μην έχουμε παρατράγουδα εις βάρος ασθενών και εργαζομένων».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%