ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!!

Επικαιρότητα

Ετοιμάζονται να αφυδατώσουν την στρατόσφαιρα του πλανήτη μας – Techmaniacs

todayMarch 3, 2024

Background

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν μια ακραία λύση για την κλιματική αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων επισημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάσουμε να αφυδατώσουμε τη στρατόσφαιρα.

stratosphere

Αυτό ακριβώς περιγράφεται σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Science Advances. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gizmodo η διαδικασία περιλαμβάνει την άντληση των υδρατμών από τη στρατόσφαιρα και προτείνεται επειδή οι υδρατμοί λειτουργούν ως αέριο του θερμοκηπίου στη γήινη ατμόσφαιρα.

Αυτό την κάνει να απορροφά την ακτινοβολία από τον ήλιο και στη συνέχεια η ακτινοβολία αυτή εκπέμπεται πίσω στην επιφάνεια του πλανήτη. Εάν αφυδατώσουμε τη στρατόσφαιρα και αφαιρέσουμε τους υδρατμούς από εκεί, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο του ποσού της ακτινοβολίας που παγιδεύεται στη γήινη ατμόσφαιρα.

Η πληγωμένη σεληνάκατος Οδυσσέας στέλνει την τελευταία του φωτογραφία και είναι η Γη

Το σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε εδώ, λένε οι ερευνητές, είναι ότι δεν πρόκειται για μια μαγική λύση που θα εξαφανίσει την κλιματική αλλαγή. Είναι απλώς ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της διόρθωσης της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%