ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!!

Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Βάσια Παππά

todayApril 16, 2024

Background

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο, η είδηση θανάτου της τραγουδίστριας, Βάσια Παππά. Ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό και δάσκαλο θεάτρου, Θεόδωρο Κάλβο και μητέρα του σκηνοθέτη, ηθοποιού και ιδρυτή της Αθηναϊκής Σκηνής, Μιχάλη Καλαμπόκη.

Η Βάσια Παππά γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά από Έλληνες Μικρασιάτες γονείς με καταγωγή από την Πισιδία, την Καππαδοκία και το Ικόνιο της Μικρασίας. Το ταλέντο της στο τραγούδι το ανακάλυψαν σπουδαίοι τραγουδοποιοί και διευθυντές ορχήστρας, όταν εκείνη ήταν ακόμα μικρή σε ηλικία.

Συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών όπως Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις κ.α, υπηρετώντας πιστά και για πολλά χρόνια το ελαφρολαϊκό και έντεχνο τραγούδι καθώς και το νέο κύμα.

Σε μία από τις περιοδείες της γνωρίστηκε με τον Θόδωρο Κάλβο, με τον οποίο έζησαν για χρόνια στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργώντας τη δική τους οικογένεα, ενώ συνέχισε τις εμφανίσεις της ως τραγουδίστρια. Εξάλλου, η προσφορά της Βάσιας Παππά στην ανάδειξη της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, ήταν μεγάλη.

Εμφανίστηκε, επίσης, στο θέατρο αλλά και στη μουσική σκηνή έχοντας στο πλούσιο βιογραφικό της, συνεργασίες με ξένους και έλληνες καλλιτέχνες όπως Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Σπεράντζα Βρανά, Αδερφές Καλουτά, Σούλη Σαμπάχ, Τριο Γκραντε, Αδερφοί Κατσάμπα, Λεωνίδας Δελής, Παύλος Παπαντωνίου, Τάκης Παναγόπουλος, Olympians, Πασχάλης, Χάρρυ Κλυνν, Στράτος Διονυσίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Σταμάτης Κόκοτας, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Θόδωρος Κάλβος και πολλοί άλλοι.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στην αγαπημένη της γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο. Έζησε έντονα, χαρούμενα, βοηθώντας και στηρίζοντας. Έφυγε αθόρυβα, ευτυχισμένη, ανάμεσα σε συγγενείς και αγαπημένους φίλους.

Η κηδεία της Βάσιας Παππά θα γίνει στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Source: newsbeast.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%