ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Επικαιρότητα

Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών ανοιχτά της Σάμου | in.gr

todayMay 5, 2024

Background

Σε δύο συλλήψεις, ενός 33χρονου και ενός 32χρονου, προχώρησαν χθες Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα στελέχη του λιμενικού σώματος, ανοιχτά της Σάμου.

Στην πρώτη περίπτωση, περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το περιπολικό σκάφος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του λιμενικού, προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο 33χρονος χειριστής του συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να ακινητοποιηθεί.

Στη συνέχεια, μετά από υπόδειξη του 33χρονου, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους εντόπισε έξι αλλοδαπούς μετανάστες στην περιοχή «Μελισσόβραχα», τους οποίους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου.

Ακολούθως, οι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε κλειστή ελεγχόμενη δομή μεταναστών της Σάμου.

Ο 33χρονος χειριστής, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του νόμου 5038/2023 περί «διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του νόμου 3386/2005 περί «παράνομης εισόδου στη χώρα».

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

Καταδίωξη για τη σύλληψη του 32χρονου

Στη δεύτερη περίπτωση, που έλαβε χώρα εξίσου απογευματινές ώρες, περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το περιπολικό σκάφος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος, προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του 32χρονου αλλοδαπού χειριστή, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει πέντε αλλοδαπούς στην ακτή, βορειοανατολικά του νησιού, έναντι αμοιβής.

Ο 32χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του νόμου 5038/2023 περί «διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του νόμου 3386/2005 περί «παράνομης εισόδου και έξοδου από τη χώρα» και του άρθρου 167 του ποινικού κώδικα περί «απείθειας».

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%