ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Επικαιρότητα

Αποκάλυψη: «STOP» από το υπουργείο Οικονομικών στις «χρυσές αμοιβές» εκατοντάδων αστυνομικών | in.gr

todayMay 10, 2024

Background

Τέλος οι «χρυσές» αμοιβές άνω των 5000 ευρώ για εκατοντάδες αστυνομικούς μετά από άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να εκταμιεύσει συνολικά 45.000.000 ευρώ προκειμένου να δίνονται αυτά τα χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αμοιβές των 105 ευρω ημερησίως που δίνονταν για τη διαμονή περίπου 1200 ένστολων σε ξενοδοχεία της Αθήνας της Θεσσαλονίκης κι αλλων πόλεων μειώθηκαν, με τροπολογία που κατατεθηκε προ μερικών ημερών, στα 30 ευρω προκαλώντας νέο κύκλο προστριβών στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωση της την Παρασκευή να σημειώνει ότι «οι συνάδελφοί μας, μετέωροι στους ανελέητους νόμους της αγοράς, αναγκάζονται να αναζητούν είτε ξενοδοχεία με μόλις 30 ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν τέτοια, είτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη – αν υπάρχει περίσσευμα με τη βοήθεια του γονιού τους, είτε να αναζητήσουν άλλους πόρους (;)…υπακούοντας στις εντολές της διοίκησης για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους».

Κι αυτό, ενώ παράλληλα διεξάγονται δύο έρευνες από την Οικονομική Αστυνομία κι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για ενδεχόμενα τρυκ των ένστολων με εικονικά τιμολόγια διαμονής σε ξενοδοχεία όσο διαρκούσε η αμοιβή των 105 ευρώ ημερησίως.

Το ζήτημα με τις ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές αστυνομικών –σχεδόν διπλάσιες από αυτές του …αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ- προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα αστυνόμευσης σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε τουριστικές περιοχές είχε αναδειχθεί από «Τα Νέα» στις 12 Απριλίου 2024.

Με αναφορές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ μέχρι πρότινος για αστυνομικούς «δύο ταχυτήτων», καθώς οι «ντόπιοι» ένστολοι που συμμετέχουν στα ίδια μέτρα, συχνά ακόμα και στην ίδια περιοχή, συνεχίζουν να λαμβάνουν περίπου 1.000 ευρώ ενώ άλλοι συνάδελφοι τους από την επαρχία περίπου συνολικά 5500 ευρω. Σε αρκετές περιπτώσεις, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, υποκρύπτονται υποθέσεις διαφθοράς και «ρουσφέτια» προκειμένου ωφελημένοι αστυνομικοί της περιφέρειας να λαμβάνουν αυτές τις ευνοϊκές χρυσές αποσπάσεις.

Εντονες αντιδράσεις από ΠΟΑΣΥ

Ομως εμπόδια τελικώς ορθώθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών όπου δηλώθηκε αδυναμία – σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη – να καταβάλλονται εκτάκτως αυτά τα χρηματικά ποσά. Μάλιστα φέρεται να ζητήθηκε βασικό κριτήριο για την μετακίνηση ένστολων στην Αττική , στην Θεσσαλονίκη κλπ να είναι η ύπαρξη δικού τους καταλύματος.

Κάτι που θεωρήθηκε ανέφικτο και μη υλοποιήσιμο από τα στελέχη της Κατεχάκη. Κι έτσι αποφασίσθηκε η μείωση του εν λόγω χρηματικού ποσού στο 33% της αρχικής αποζημίωσης για διαμονή (σσ δίνονται κι άλλα 30 ευρω για φαγητό) προκαλώντας νέες αντιδράσεις όχι πλέον για τις «ανισότητες» μεταξύ των αστυνομικών αλλά τώρα για την «υποβάθμιση» τους.

Όπως συμπληρώνει η ΠΟΑΣΥ στην τελευταία ανακοίνωση της «ο αστυνομικός δεν μπορεί να πληρώνει από την τσέπη του για να λειτουργεί η Αστυνομία. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο αστυνομικός είναι διατεθειμένος να στοιβαχτεί σε αμφιβόλου ποιότητας καταλύματα, παραβιάζοντας και ο ίδιος τη νομιμότητα, αλλά θα ονειρεύεται ότι φιλοξενείται σε βασιλικές σουίτες και πολυτελή ξενοδοχεία, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι εξ επαρχίας βουλευτές που ψήφισαν, κατά τα άλλα νύχτα και με πολλή αγάπη για την αστυνομία, την τροπολογία της ντροπής».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%