ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Επικαιρότητα

Ανοιχτό στο σύνολο της διαδρομής από 1η Μαΐου το Φαράγγι της Σαμαριάς | in.gr

todayMay 1, 2024

Background

Προσβάσιμο στο σύνολο της διαδρομής και από τις δύο εισόδους του, τη βόρεια στο Ξυλόσκαλο και τη νότια στην Αγία Ρουμέλη, θα είναι από την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Ήδη από την Κυριακή 28 Απριλίου επιτράπηκε η είσοδος από την Αγία Ρουμέλη για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα του μονοπατιού, έως το χώρο ανάπαυσης «Χριστός».

Όπως ανακοινώθηκε από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς του ΟΦΥΠΕΚΑ, υλοποιήθηκαν τον τελευταίο 1,5 μήνα εντατικές εργασίες για τη συντήρηση των υποδομών (αποκατάσταση γεφυρών, συντήρηση του μονοπατιού, κοπή και απομάκρυνση των επικίνδυνων προς πτώση δένδρων κατά μήκος του μονοπατιού, συντήρηση των κιγκλιδωμάτων και του συστήματος προστασίας από λιθοπτώσεις), προκειμένου να παρέχεται μία αναβαθμισμένη εμπειρία στους επισκέπτες και να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους. Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η διαχείριση της επισκεψιμότητας του Φαραγγιού της Σαμαριάς πέρασε στον ΟΦΥΠΕΚΑ το καλοκαίρι του 2022

Για την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς και για πληροφορίες που αφορούν τον Εθνικό Δρυμό (π.χ., ωράριο λειτουργίας, κατηγορίες εισιτηρίων, την διαδρομή, την ασφάλεια, κ.λπ.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: https://samaria-tickets.necca.gov.gr/checkout

Σημειώνεται ότι η διαχείριση της επισκεψιμότητας του Φαραγγιού της Σαμαριάς πέρασε στον ΟΦΥΠΕΚΑ το καλοκαίρι του 2022, οπότε και για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων. Κατά την χρονιά εκείνη, το φαράγγι υποδέχθηκε 168.593 άτομα, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από το 2007.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%