Αρθρογραφία

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

today15 Οκτωβρίου, 2022 26

Φόντο
share close

Το όνομα μου είναι παιδί,είμαι 6 χρονών γελάω και χαίρομαι με το κάθε τι,βλέπω παντού χρώματα και πανέμορφα χαρούμενα πρόσωπα. Ο δικός μου ο κόσμος είναι απλός γεμάτος ομορφιά,ξεγνοιασιά και χαμόγελα. Δεν καταλαβαίνω και πολλά ακόμα κι όταν κάνω ζημιές,δεν τις κάνω επίτηδες ούτε για να σε νευριάσω,απλά είμαι παιδί. Όταν λοιπόν εσύ μου φωνάζεις και με χτυπάς δε με μαθαίνεις τίποτε άλλο εκτός από το να φοβάμαι. Όταν κλαίω το κάνω γιατί φοβάμαι και σου ζητώ έτσι να με πάρεις αγκαλιά. Κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσω κάποιο θόρυβο για να σε προσελκύσω γιατί εσύ όλη μέρα λείπεις στη δουλειά σου και μετά έχεις και τις δουλειές του σπιτιού και ύστερα αφού τελειώσεις με όλα αυτά αντί να ασχοληθείς μαζί μου ασχολείσαι με το κινητό σου κι εμένα με ξεχνάς.

Γι αυτό λοιπόν πριν με μαλώσεις για κάτι που έκανα θυμήσου πως είμαι παιδί και χρειάζομαι κάποιον στη ζωή μου να μου δώσει να καταλάβω ήρεμα πως αυτό που κάνω είναι σωστό η όχι. Σταμάτα να με τρομοκρατείς μάθε μου με κουβέντα το κάθε τι για να μπορώ να σε εμπιστεύομαι. Γιατί εσύ όταν μου βάζεις τις φωνές εγώ φοβάμαι και μεγαλώνοντας να είσαι σίγουρος πως αν κάνω κάτι λάθος θα είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα το πω κι αυτό γιατί θα ξέρω σε κάθε λάθος μου πως θα αντιδράσεις. Δε σου λέω πως δε με αγαπάς απλά ο τρόπος που μου το δείχνεις είναι λάθος. Μην αδιαφορείς για μένα αλλά μη με υπέρ προστατεύεις κρίνοντας με συνέχεια με φωνές και διάφορα. Είσαι μεγαλύτερος από μένα μη ξεχνάς όμως πως υπήρξες κι εσύ κάποτε παιδί.

Όταν έχεις νεύρα μη ξεσπάς πάνω μου επειδή έσπασα ένα πιάτο κι έκανα θόρυβο όταν εσύ θελήσεις να ξεκουραστείς. Πάρε με αγκαλιά διάβασε μου ένα παραμύθι και θα ηρεμήσουμε μαζί. Μη ξεχνάς σε αγαπάω πολύ και δεν καταλαβαίνω πολλά.

Το όνομα μου είναι παιδί,αγκαλιάζω,φυλάω,παίζω,γελάω,αγαπάω,κλαίω,φοβάμαι,ελπίζω,χτίζω ένα κόσμο μάθε με,δείξε μου,μίλα μου,βοήθησε με,αγκάλιασε με. Τίποτα δεν κάνω επίτηδες γίνε ο φάρος μου μη με χτυπάς μίλα μου γιατί κι εγώ αργότερα μετά από χρόνια θα μεγαλώσω θα γίνω γονιός ας μάθω μέσα από σένα να γίνω υπόδειγμα

Το όνομα μου είναι παιδί μάθε μαζί μου κι εγώ θα σου χαμογελώ για πάντα.

Written by: Δήμητρα Αλεξανδρή

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Αρθρογραφία

ΣΤΟΠ ΣΤΗ ΒΙΑ

Ήταν η κακιά στιγμή. Άσε με να σκεφτώ λίγο,ναι,φίλε μου δεν ήταν η κακιά στιγμή,κακιά στιγμή όταν περπατάς στο δρόμο να στραβοπατήσεις και να πέσεις να σπάσεις το πόδι σου. Κακιά στιγμή είναι όταν πέφτεις από τη σκάλα όπως επίσης κακιά στιγμή είναι όταν τρως ψάρι να σου κάτσει το κόκαλο στο λαιμό. Όλα αυτά είναι κακιά στιγμή. Το να πετάξεις κάποιον από το γκρεμό,το να τον πνίξεις κρατώντας τον […]

today15 Οκτωβρίου, 2022 192 1 3

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%