ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Showbiz

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ μιλούν για «πόλεμο κατά της αλήθειας, των δημοσιογράφων και των γυναικών»

todayApril 15, 2024

Background

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του μίλησαν στο 2024 Skoll World Forum για το έργο τους και το ίδρυμά τους σχετικά με τη Δικαιοσύνη, στο οποίο συμπροεδρεύουν.

Η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάλ Κλούνεϊ, δήλωσε ότι υπάρχει ένας συνεχής πόλεμος κατά της αλήθειας, των δημοσιογράφων και των γυναικών.

Απευθυνόμενη στο κοινό, η Αμάλ είπε: «Ζούμε μια εποχή που έχουμε περισσότερες βίαιες συγκρούσεις από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Και βλέπουμε γυναίκες και παιδιά ολοένα και περισσότερο στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε.

«Πιστεύω επίσης ότι υπάρχει ένας πόλεμος εναντίον της αλήθειας, εκείνων που λένε την αλήθεια και των δημοσιογράφων και πρέπει να αντισταθούμε σε αυτόν» εκτίμησε.

«Σε πάρα πολλά μέρη γίνεται πόλεμος κατά των γυναικών και οι γυναίκες εξακολουθούν να δίνουν τις πιο βασικές μάχες για τις ελευθερίες τους» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την αποστολή του «The Clooney Foundation For Justice», η Αμάλ Κλούνεϊ είπε: «Με όλα τα προγράμματά μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπαθούμε να ανταποκριθούν σε ορισμένες από αυτές τις προκλήσεις».

«Και ο τρόπος που το κάνουμε είναι η παροχή δωρεάν νομικής υποστήριξης σε θύματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουμε λοιπόν πολλά ακόμα να κάνουμε. Αλλά είχαμε δεκάδες ανθρώπους ελεύθερους λόγω παρεμβάσεων που κάναμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις» διευκρίνισε.

«Έχουμε επίσης περάσει χρόνια προσπαθώντας μερικές φορές να εντοπίσουμε εγκληματίες πολέμου και να συγκεντρώσουμε αρκετά στοιχεία εναντίον τους για να ξεκινήσουμε μια δίωξη» σημείωσε.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε τόσο γρήγορα ή τόσο απλά όσο έπρεπε. Αλλά νομίζω ότι μιλάω για τους δυο μας και για όλους στο ίδρυμα, όταν λέω ότι είμαστε τόσο αποφασισμένοι όσο ποτέ να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το έργο» ανέφερε η Αμάλ Κλούνεϊ.

Αργότερα προειδοποίησε για απώλεια των δικαιωμάτων των γυναικών και είπε: «Βλέπουμε ανατροπές σε πράγματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά και σε μέρη όπως οι ΗΠΑ».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε επίσης για το πώς είναι δυνατόν να ευαισθητοποιήσει κανείς τα ζητήματα μέσω της αφήγησης και αποκάλυψε ότι τον αποκαλούσαν «προδότη» όταν αποφάσισε να σταθεί ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να διεξάγουν πόλεμο στο Ιράκ το 2003.

Το Ίδρυμα Skoll, που διοργάνωσε το Skoll World Forum προωθεί τη μετασχηματιστική κοινωνική αλλαγή συνδέοντας και υποστηρίζοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες και άλλους καινοτόμους σε κοινωνικά ζητήματα που μαζί προωθούν τολμηρές και δίκαιες λύσεις στα πιο πιεστικά προβλήματα του κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Αριστοτέλης Μυστακίδης: Ο βασιλιάς του χαλκού έγινε τραπεζίτης και αγαπάει τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη

Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες οικοδομής: Φρενάρουν και οι ρυθμίσεις για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Αυλαία για το Μουσικό Κουτί – Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν το κοινό Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%