ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Showbiz

Το κόμικ με την πρώτη εμφάνιση του Σούπερμαν πωλείται σε τιμή ρεκόρ 6 εκατομμυρίων δολαρίων

todayApril 7, 2024

Background

Ένα κόμικ του 1938 με την πρώτη εμφάνιση του Σούπερμαν πουλήθηκε για 6 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία την Πέμπτη, και έγινε το πιο ακριβό κόμικ όλων των εποχών, σύμφωνα με την Heritage Auctions, που διαχειρίστηκε την πώληση.

Ο οίκος δημοπρασιών το ονόμασε το «πιο σημαντικό κόμικ που κυκλοφόρησε ποτέ», καθώς σύστησε τον υπερήρωα με την κόκκινη μπέρτα και τη μπλε στολή στον κόσμο. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 86 χρόνια κόστιζε μόλις 10 σεντς ανά τεύχος.

“Χωρίς τον Superman και το Action Comics Νο. 1, ποιος ξέρει αν θα υπήρχε ποτέ μια Χρυσή Εποχή των κόμικ – ή αν το μέσο θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Heritage Auctions, Μπάρι Σάντοβαλ λίγο πριν από την πώληση.

Κλείσιμο

Παρά την ηλικία του, το κόμικ ήταν ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση, με πλούσια χρώματα και λίγη φθορά. Μόνο δύο άλλα μη αποκατεστημένα αντίγραφα υπάρχουν σε καλύτερη κατάσταση, ανέφερε η Heritage Auctions, και μόνο 100 συνολικά υπολογίζεται ότι θα σωθούν από τα 200.000 που είχαν εκτυπωθεί αρχικά.

Η ιστορία, που γράφτηκε από τους φίλους Jerry Siegel και Joe Shuster, αποκαλύπτει την προέλευση του Superman ως εξωγήινου παιδιού που στάλθηκε στη Γη για να ξεφύγει από την καταστροφή του πλανήτη του και παρουσιάζει το έρωτά του, τη Λόις Λέιν.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%