ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Showbiz

Eurovision 2024: Η εμφάνιση της Ουκρανίας στον τελικό, ο συμβολισμός του τραγουδιού και πού αφιερώνουν τη συμμετοχή τους οι ερμηνεύτριες

todayMay 12, 2024

Background

Η Ουκρανία εμφανίστηκε στον φετινό τελικό της Eurovision με ένα τραγούδι που έχει ενθουσιάσει αλλά και συγκινήσει τους φαν, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε.

Η Αlyona Αlyona και η Jerry Heil εμφανίστηκαν στη 2η θέση του τελικού με το «Teresa & Maria» και ένα εντυπωσιακό σκηνικό που δεν πέρασε απαρατήρητο. Σε μία στιγμή του τραγουδιού, η Heil καθώς τραγουδά το ρεφρέν, ανεβαίνει μια βουνοκορφή, καθώς δίπλα της πέφτουν φωτοβολίδες, θυμίζοντας τους πυραύλους που πέφτουν στην Ουκρανία, εν μέσω της αναταραχής της βίαιης εισβολής της Ρωσίας.

Δείτε βίντεο με την εμφάνιση της Ουκρανίας

Κλείσιμο

Μαζί με τους συνθέτες Anton Chilibi και Ivan Klymenko, οι δύο γυναίκες έγραψαν το τραγούδι, το οποίο τοποθετεί τη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία, ως κομβικές μορφές που εμπνέουν ελπίδα στην ανθρωπότητα για όλους.


010524_Sarah_Louise_Bennett_EBU_18459

«Με τη Μητέρα Τερέζα και τη Μαρία δημιουργήσαμε ένα τραγούδι για δύο σύμβολα της καλοσύνης, της αγάπης και της ενότητας. Εάν είστε ενωμένοι, μπορείτε να κερδίσετε τον πόλεμο, μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο και να αφήσετε κάτι για τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας», έχει δηλώσει η Alyona Alyona.


010524_Sarah_Louise_Bennett_EBU_18438

Οι δύο τραγουδίστριες επιθυμούν μέσα από τη συμμετοχή τους, να συνεχίσουν την αίσθηση ενότητας που κατάφερε να πετύχει η Ουκρανία όταν κέρδισε τον διαγωνισμό του 2022, μερικούς μήνες μετά την πρώτη εισβολή της Ρωσίας.

Η Αlyona Αlyona και η Jerry Heil είναι επίσης αφοσιωμένες στο να δείξουν την καταστροφή που έχει προκαλέσει η Ρωσία στις ζωές και τον πολιτισμό της Ουκρανίας. Έχουν αφιερώσει λοιπόν το τραγούδι στις γυναίκες της Ουκρανίας και ιδιαίτερα σε εκείνες που είναι δασκάλες στο σχολείο Velykokostromska.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%