Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Υπάρχουν κάποιες συνταγές που τις έχουν συνδέσει με τη μαμά ή τη γιαγιά μας και ποτέ δεν τις αγγίζουμε. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι πίτες. Σαν και αυτές που έφταιξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Μήπως ήρθε η στιγμή να τις δοκιμάσεις;
Τα υλικά
400 γρ. στήθος κοτόπουλο
2 λευκά κρεμμύδια
1 καρότο
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσο
1 κ.σ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
100 γρ. κίτρινο καπνιστό τυρί
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
6 χωριάτικα φύλλα
50 ml ελαιόλαδο
Το μυστικό
Δεν κόβουμε ποτέ ζεστές τις πίτες, γιατί θρυμματίζεται το φύλλο.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι, όπου έχουμε βάλει λίγο λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο για να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, το πράσο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Την ίδια ώρα ρίχνουμε λάδι στο ταψί, το αλείφουμε και βάζουμε διπλό φύλλο στο κάτω μέρος.
Ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε φτιάξει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Διπλώνουμε το φύλλο, αλείφουμε πάλι λάδι και προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω. Τα περνάμε με λίγο λάδι με το πινέλο .
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μία ώρα στους 175 βαθμούς.
Τα υλικά
500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
200 γρ βούτυρο αγελάδος
300 γρ. γιαούρτι
400 ml γάλα
250 γρ. φέτα
2 αβγά
3 κ.σ. ελιές ροδέλα μαύρες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Να ακολουθήσετε τα βήματα και να μην φοβηθείτε τη συνταγή. Είπαμε, δεν έχει φρου φρου και αρώματα.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τρία αυγά, μπόλικο γιαούρτι, τις ελιές, τη φέτα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο και ρίγανη.
Μόλις βάλουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αμέσως μετά, με ένα κουτάλι, προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα το αλεύρι.
Σε ένα ταψάκι, αφού του βάλουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε στο ταψί και το χτυπάμε ελαφρά για να «κάτσει».
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς και για 40 λεπτά. Αυτό ήταν.
Τα υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 πράσο
1 λευκό κρεμμύδι
100 γρ. σταφίδες ξανθές
350 γρ. γιαούρτι
1/1 ματσάκι θυμάρι
100 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. ρύζι
2 αυγά
60 ml λευκό κρασί
200 ml ελαιόλαδο
1 συσκευασία με χωριάτικα φύλλα
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα
150 γρ. κασέρι τριμμένο
Το μυστικό
Πολλοί είναι αυτοί που τη γέμιση την ψήνουν από πριν, ωστόσο όταν μπει στον φούρνο θα «στεγνώσει». Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι ότι η γέμιση ψήνεται μαζί με την πίτα.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε μέσα: τις σταφίδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό, το ρύζι, λίγο γαρύφαλλο, το γιαούρτι, το τυρί και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το χέρι.
Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τα χωριάτικα φύλλα, προσθέτουμε τη γέμιση που φτιάξαμε πριν και «καπακώνουμε» με χωριάτικα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 160 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
2 Buongiorno Cooking inCooking InView mega The Good Life Δημήτρης Σκαρμούτσος ελαιόλαδο λάδι μαμά που συνταγές ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ φέτα ώρα
Post comments (0)