Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Όπως μας έχει δείξει η ιστορία, ακόμη και οι πιο αγαπητοί μουσικοί δεν είναι απρόσβλητοι από τις τραγικές πλευρές της ζωής. Ανάμεσα στις πολλές ιστορίες απώλειας, οι δολοφονίες μουσικών ξεχωρίζουν ως μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες, προκαλώντας θλίψη και συχνά απορίες για τα αληθινά κίνητρα πίσω από αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις.
Με την πάροδο των χρόνων, αρκετοί καλλιτέχνες που αγαπήθηκαν παγκοσμίως έπεσαν θύματα βίαιων εγκλημάτων. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις έλαβαν τεράστια δημοσιότητα, ενώ άλλες, παρά τη σοβαρότητά τους, πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες.
Σε κάποιες περιπτώσεις, τα κίνητρα των δολοφόνων αποκαλύφθηκαν, αφήνοντας τους θαυμαστές να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Σε άλλες, όμως, οι υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες, τροφοδοτώντας θεωρίες συνωμοσίας και ερωτήματα για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά.
Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις δολοφονιών στη μουσική βιομηχανία. Αυτές οι ιστορίες δεν είναι απλώς υπενθύμιση του πόσο ευάλωτοι είναι οι καλλιτέχνες, αλλά και του πώς το τραγικό τους τέλος άφησε ανεξίτηλο το σημάδι τους στη μουσική ιστορία.
Ο θρύλος των Beatles δολοφονήθηκε με πιστόλι στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη από έναν φανατικό θαυμαστή, τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν. Το κίνητρο του Τσάπμαν παραμένει ένα μίγμα εμμονής και παραλογισμού, αφήνοντας τον κόσμο σε σοκ.
Οι δύο γίγαντες της ραπ σκηνής έπεσαν θύματα πυροβολισμών με διαφορά λίγων μηνών. Οι υποθέσεις τους παραμένουν ανοιχτές, και οι θεωρίες για τον ρόλο αντιπαλοτήτων στη βιομηχανία συνεχίζονται.
Ως κιθαρίστας των Pantera, ο Ντάιμπαγκ Ντάρελ οδήγησε το συγκρότημα σε τεράστια ύψη με τα metal riffs του και θεωρείται ένας από τους απόλυτους πρωτοπόρους του metal είδους. Ωστόσο, η ζωή του κόπηκε τραγικά στις 8 Δεκεμβρίου 2004, όταν η μπάντα του Damageplan έπαιζε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Alrosa Villa στο Κολόμπους του Οχάιο. Ήταν 38 ετών.
Καθώς το συγκρότημα έπαιζε το πρώτο τραγούδι του σετ τους, ένας θαυμαστής του γκρουπ, ο Νέιθαν Γκέηλ, έτρεξε στη σκηνή και άνοιξε πυρ εναντίον του Ντάρελ, πυροβολώντας τον πολλές φορές με το ημιαυτόματο πιστόλι Beretta 92FS.
Ο διάσημος καλλιτέχνης της Motown πυροβολήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα κατά τη διάρκεια οικογενειακής διαμάχης με καραμπίνα. Για χρόνια είχαν έντονες διαμάχες λόγω της ελευθεριακής ζωής του Μάρβιν την οποία δεν ενέκρινε ο πατέρας του.
Ο Σαμ Κουκ, που ήταν ο «Βασιλιάς της Soul» και λατρεύτηκε γιατί έδωσε στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα τον οριστικό του ύμνο με το «A Change is Gonna Come», γνώρισε ένα τέλος που κάθε άλλο παρά ταίριαζε στην εικόνα του. Ο θάνατός του παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο μέχρι σήμερα.
Ο Κουκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1964 στο μοτέλ Hacienda στο νότιο κεντρικό Λος Άντζελες. Απαντώντας σε ξεχωριστές αναφορές για πυροβολισμό, οι αστυνομικοί που βρήκαν το σώμα του δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τον δολοφόνο. Είχε υποστεί ένα τραύμα από πυροβολισμό στο στήθος, το οποίο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι τρύπησε την καρδιά του.
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
1984 beatles motown soul αστυνομικοί γκέι διάσημος δικαιώματα δολοφονίες ζωή θλίψη ιστορία καλλιτέχνες καραμπίνα λος άντζελες Μουσική μουσική βιομηχανία μυστήριο Νέα Νέα Υόρκη πατέρας πιστόλι που πρόσωπο ραπ σοκ συγκρότημα σώμα τζον λένον τραγούδι τραύμα
Post comments (0)