ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Τι συμβολίζουν οι βολβοειδείς τρούλοι των ρωσικών εκκλησιών; | in.gr

todayApril 23, 2024

Background

Σε μια εκκλησία, κάθε λεπτομέρεια έχει ένα ξεχωριστό νόημα, ακόμη και ο αριθμός των τρούλων. Μπορείτε ακόμη και να αναγνωρίσετε σε τίνος το όνομα χτίστηκε η εκκλησία καταμετρώντας τους. Θα σας εξηγήσουμε όμως τι σημαίνουν.

Επτά θόλοι αντιπροσωπεύουν τα σύμβολα των μυστηρίων της Εκκλησίας και κοσμούν τον κύριο καθεδρικό ναό των Don Cossacks στο Novocherkassk. Και εννέα, σύμφωνα με τον αριθμό των αγγελικών ιεραρχιών – St Petersburg Savior-on-Blood

Ένας τρούλος συμβολίζει τον Ένα Θεό. Ναοί με έναν τρούλο χτίζονταν συχνά ακόμη και πριν από τη μογγολική εισβολή. Για παράδειγμα, η εκπληκτικής ομορφιάς εκκλησία της Μεσολάβησης στο Νερλ στην περιοχή του Βλαντιμίρ ανεγέρθηκε τον 12ο αιώνα προς τιμήν της νίκης του πρίγκιπα Andrei Bogolyubsky επί των Βουλγάρων και στη μνήμη του γιου του Izyaslav Andreyevich.

Η εύρεση ενός ναού με τρεις τρούλους είναι η ευκολότερη;

Οι εκκλησίες με δύο τρούλους είναι σπάνιες και συμβολίζουν τη φύση του Σωτήρα: ανθρώπινη και θεϊκή. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε την εκκλησία με δύο τρούλους της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι, στο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Στη Μόσχα, υπάρχει επίσης μια τέτοια εκκλησία – η εκκλησία του Κοσμά και του Δαμιανού, που χτίστηκε το 1564.

Η εύρεση ενός ναού με τρεις τρούλους είναι ευκολότερη: υποδηλώνουν την Αγία Τριάδα. Μπορείτε να βρείτε πολλούς από αυτούς στον καθεδρικό ναό Rizopolozhensky στο Suzdal, για παράδειγμα. Πέντε τρούλοι, παράλληλα, όπως στον καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου του Κρεμλίνου της Μόσχας, θυμίζουν τον Χριστό και τους τέσσερις ευαγγελιστές.

Σύμφωνα με τον αριθμό των ετών της επίγειας ζωής του Χριστού – 33 τρούλους μπορεί να βρει κανείς στην εκκλησία Μεταμόρφωσης του Ust-Medveditsky Spaso-Preobrazhenskiy Monastery, που βρίσκεται στην περιοχή Volgograd

Επτά τρούλοι αντιπροσωπεύουν τα σύμβολα των μυστηρίων της Εκκλησίας και κοσμούν τον κύριο καθεδρικό ναό των Don Cossacks στο Novocherkassk. Και εννέα, σύμφωνα με τον αριθμό των αγγελικών ιεραρχιών – St Petersburg Savior-on-Blood.

25 τρούλοι;

Δεκατρείς τρούλοι, που δηλώνουν την ενότητα του Χριστού και των αποστόλων του, βρίσκονται στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Κυρίου στο Zvyozdny gorodok.

Και μπορείτε να βρείτε εκκλησίες με ακόμη περισσότερους τρούλους. Για παράδειγμα, υπάρχει η εκκλησία των 25 τρούλων της Μεσολάβησης της Παναγίας στο δασικό πάρκο Νέβσκι. Κάθε ένας συμβολίζει τη δοξολογία της Μητέρας του Θεού από τους 25 προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Σύμφωνα με τον αριθμό των ετών της επίγειας ζωής του Χριστού – 33 τρούλους μπορεί να βρει κανείς στην εκκλησία Μεταμόρφωσης του Ust-Medveditsky Spaso-Preobrazhenskiy Monastery, που βρίσκεται στην περιοχή Volgograd.

*Mε πληροφορίες από Russia Beyond | Κεντρική φωτογραφία θέματος: W. Bulach | Wikimedia Commons

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%