ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: «Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι εμβληματικές ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

todayFebruary 26, 2024

Background

Το δημοφιλές και πολυφωτογραφημένο γλυπτό στην παραλία της Θεσσαλονίκης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ένα από τα σύμβολα της πόλης, οι εμβληματικές ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν έχει γίνει καμία συντήρηση του γλυπτού τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που το καθιστά και επικίνδυνο για όσους στέκονται από κάτω.

Η νέα διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει βάλει ως προτεραιότητα του τη συντήρηση του γλυπτού, το κόστος της οποίας εκτιμάται από το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου ότι θα φθάσει στις 25 χιλιάδες ευρώ. Αναζητείται χορηγός που θα καλύψει το κόστος.

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι φτιαγμένο να κινείται και να επιτρέπει τη διάδραση με τους επισκέπτες του. Αποτελείται από ανοξείδωτες βέργες, μπουλόνια και αμορτισέρ που θα πρέπει να ελέγχονται συχνά για την αρτιότητά τους.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%