Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας, που όλοι αγαπάμε να τσιμπάμε μαζί με τα νουντλς μας. Ο λόγος για τα spring rolls που πάντα θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, όταν φτιάχνουμε κινέζικο φαγητό. Και το καλύτερο από όλα; Η συνταγή να τα φτιάξουμε σπίτι είναι πανεύκολη.
Σε περίπου 30 λεπτά και σε μόλις πέντε βήματα, μπορεί κάποιος να φτιάξει τα spring rolls που θέλει. Τις περισσότερες φορές είναι γεμιστά με διάφορα λαχανικά -κάποιες φορές και με κρέας- ενώ η παράδοση θέλει το τηγάνισμα να γίνεται σε γουόκ. Αν δεν έχουμε, μας κάνει και το αντικολλητικό τηγάνι.
2 πράσα, ψιλοκομμένα
2 καρότα, τριμμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κουρκουμάς
1/2 κ.γ. σκόνη κάρι
αλάτι
πιπέρι
3 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. σουσάμι
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τον κουρκουμά και το κάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ακουμπάμε στην επιφάνεια εργασίας μας τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Τα διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση και ξανά στη μέση. Τα ανοίγουμε και τα κόβουμε στις τσακίσεις έτσι ώστε να έχουμε 12 μακρόστενες λωρίδες.
Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση λαχανικών στη μία μικρή πλευρά της κάθε λωρίδας. Διπλώνουμε τις δύο άκρες τις λωρίδας ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να μη μας φύγει στο τύλιγμα. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Κλείνουμε το κάθε ρολό με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί που έχουμε ντύσει με ένα φύλλο λαδόκολλας. Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με ελάχιστο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ή με σάλτσα δαμάσκηνου.
* Πηγή: Vita
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
2 30 Cooking inCooking The Good Life Vita Αν Διάφορα ελαιόλαδο ζάχαρη μέση παράδοση που σκόνη σπίτι συνταγη φαγητό
Το πρωινό σας μουσικό ξύπνημα με μουσικές επιλογές απο την Γιώτα Μητροπούλου
close
Post comments (0)