Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Είναι από τα φαγητά που λειτουργούν και ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο και πάντα θα μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, τότε που το έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά μας. Μόνο που η συγκεκριμένη συνταγή έχει και ένα twist.
Σπανακόπιτα με κρούστα καλαμποκιού, λοιπόν. Μια μπελαλίδικη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή, που θέλει υπομονή -περίπου 2,5 ώρες χρειάζονται για να γίνει- αλλά στο τέλος η γεύση της μας αποζημιώνει.
250 γρ. καλαμποκάλευρο
50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για ταψί και ράντισμα πίτας
1.400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 λευκά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια (1 φλ.), ψιλοκομμένο
Αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο και το νερό τόσο ώστε να έχουμε έναν χυλό σφιχτό.
Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, βάζουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, πιέζοντας τα λαχανικά.
Μόλις μαλακώσουν και μειωθεί ο όγκος τους, τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο.
Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να τα ισιώσουμε όσο μπορούμε. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του καλαμποκάλευρου, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου τα λαχανικά.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της πίτας.
Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει, και σερβίρουμε.
* Πηγή: Vita
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
2 30 Cooking inCooking The Good Life Vita ελαιόλαδο κρεμμύδια μαμά νερό που συνταγη υπομονή ώρα
Post comments (0)