Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Τις περισσότερες φορές όταν ακούμε τη λέξη «φρικασέ» το μυαλό μας δεν πάει σε κάποια νηστίσιμη συνταγή. Αυτό έρχεται να μας αλλάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, παρουσιάζοντας ένα πιάτο που δεν το συντατούμε πολύ συχνά – όμως αξίζει την προσοχή μας.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή πεντανόστιμη, θρεπτική και νηστίσιμη: μανιτάρια φρικασέ.
Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ ώρα, ούτε πολύ προσπάθεια, έχει όλη αυτή τη γεύση του φρικασέ που ξέρουμε αλλά είναι πιο υγιεινή.
300 γρ. μανιτάρια λευκά champignon
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 λευκό κρεμμύδι
2 πράσα
1 μαρούλι
2 τριμμένα καρότα
1 ματσάκι άνηθο
70 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Στο φρικασέ πάντα χρησιμοποιούμε μαρούλι, ωστόσο στη συγκεκριμένη συνταγή ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε το σπανάκι, καθώς είναι η εποχή τους τώρα.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο και το λευκό κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι στη συνέχεια, λίγο καρότο και σβήνουμε με λεμόνι.
Προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ για να δέσει και ρίχνουμε νερό (ή ζωμό λαχανικών).
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
Buongiorno Cooking inCooking InView mega The Good Life Δημήτρης Σκαρμούτσος μυαλό νερό που σεφ συνταγη ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ ώρα
Το πρωινό σας μουσικό ξύπνημα με μουσικές επιλογές απο την Γιώτα Μητροπούλου
close
Post comments (0)