Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Το είπε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος: το χταπόδι είναι παρεξηγημένο. Για αυτό το λόγο παρουσίασε μια συνταγή για να διορθώσει την κατάσταση – συνταγή που φέρνει λίγο στο μυαλό αποδράσεις σε νησάκια και ημέρες… νηστείας, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο.
Έτσι ο γνωστός σεφ, στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, έφτιαξε χταπόδι με κοφτό μακαρόνι. Μια συνταγή που μπορεί να μοιάζει πολύπλοκη, αλλά δεν είναι: θέλει υπομονή, σωστά βήματα και αγάπη.
Για το χταπόδι
1 κιλό χταπόδι
4 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. πολύχρωμα πιπέρια
150 ml νερό
Για τη σάλτσα:
500 γρ. κοφτό μακαρόνι
2 λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό
κρασί
αλάτι
πιπέρι
Προσοχή: όταν είναι να βράσουμε το χταπόδι δεν βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, καθώς βγάζει υγρά από μόνο του.
Για το χταπόδι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη, το πιπέρι και το μπαχάρι και το αφήνουμε να βράσει 45 με 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Για τη σάλτσα:
Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και προσθέτουμε: κρεμμύδι, σκόρδο, κρεμμύδι φρέσκο, πράσινη πιπεριά, πελτέ ντομάτας, μπαχάρι, κύμινο, κόκκινο πιπέρι, λίγο μάραθο και άνηθο (αν θέλετε).
Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο κρασί και το χταπόδι που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, έχουμε δίπλα μας ένα μπουκαλάκι νερό και προσθέτουμε λίγο για να μην κολλήσει.
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
Buongiorno Cooking inCooking InView mega The Good Life Αγάπη Αν αποδράσεις δάφνη Δημήτρης Σκαρμούτσος κρασί λάδι νερό που σεφ συνταγη υπομονή ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ
Post comments (0)