Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς γαστρονομικούς ρυθμούς μας. Για αυτό και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να φτιάξει μια συνταγή που και χορταίνει αλλά και «καθαρίζει» τον οργανισμός μετά τις κραιπάλες των γιορτινών τραπεζιών.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Buongiorno» του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή υγιεινή και γευστική: χορτόσουπα βελουτέ με αρωματικά κρουτόν. Όπως είπε, ιδανική για το μεσημέρι, που δεν θέλει πολύ κόπο για να ετοιμαστεί και σίγουρα θα μας χορτάσει – τουλάχιστον μέχρι το επόμενο τραπέζι.
3 πατάτες
2 λευκά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμύδια
3 πράσα
350 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι λάπαθα
2 ματσάκια μυρώνια
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. κρουτόν
1 ματσάκι άνηθο
300 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
αλάτι
πιπέρι
Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, ειδικά μετά τα φαντασμαγορικά πιάτα που πέρασαν από μπροστά μας στις γιορτές, αλλά είναι μια συνταγή υγιεινή που χορταίνει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε: το πράσο, κρεμμύδι και κρεμμύδι φρέσκο, τα μυρώνια, τον άνηθο, τον κόλιανδρο και τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, ρίχνουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι από πάνω και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και το βράζουμε για 20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε και η σούπα είναι έτοιμη.
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
2 Buongiorno Cooking inCooking InView mega The Good Life γιορτές Δημήτρης Σκαρμούτσος καιρός λάδι μάτι που σεφ σούπα συνταγη ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ
Post comments (0)