ΑΦΙΕΡΩΣΗ
PanK Απλά υπέροχη μουσική...Συνεχίστε δυνατά.. Nicole Bon Jovi - Born to Be My Baby Κωστή χαρούμενη 26η επετειο Μικρος ρομα Παλιοπαιδααααα

Πολιτισμός

Συνταγή: Αλμυρό κέικ με γραβιέρα και αλλαντικά | in.gr

today20 Νοεμβρίου, 2024 17

Background

Όταν κάποιος μας μιλάει για κέικ, το μυαλό μας πάει στο γλυκό – ιδικά σε κέικ με σοκολάτα. Ωστόσο, τι θα λέγατε για ένα αλμυρό κέικ; Μια τέτοια συνταγή αποφάσισε να κάνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, αποφάσισε να πάει κόντρα σε όλα όσα γνωρίζαμε για τα κέικ έως σήμερα και παρουσίασε μια πολύ εύκολη και με λίγα υλικά συνταγή, που αποτελεί ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας – ενώ κάθεται και πολύ εύκολα σε ένα δείπνο.

Τα υλικά

400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
100 γρ. βούτυρο
80 ml γάλα
4 αυγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ. καπνιστό χοιρινό
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κγ μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Τα βασικά υλικά είναι τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα, για να γίνει ωραίο το μείγμα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας προσθέτει ότι υλικά θέλει.

Η διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε δυνατά.

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και αλευρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε δυνατά.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο μέσα και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: πιπεριές, γραβιέρα και μπέικον.

Αφού ανακατέψουμε λίγο ακόμα το μείγμα, το βάζουμε σε μια φόρμα.

Σε προθερμασμένο φούρνο, το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Ομάδα Σύνταξης

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


0%
Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner