ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!!

Πολιτισμός

Shōgun: Ένα νέο Game Of Thrones με σαμουράι – Η σειρά που σαρώνει τα charts

todayMarch 1, 2024

Background

Η νέα μεταφορά του σαρωτικού μυθιστορήματος του James Clavell «Shōgun» συνδυάζει δράση, ρομαντισμό και πολιτική ίντριγκα, μεγαλοπρεπώς απλωμένο σε 10 επεισόδια.

Διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία στις αρχές του 17ου αιώνα, με την ιστορία να ξεκινά πάνω σε ένα ευρωπαϊκό πλοίο που φτάνει σε ένα ιαπωνικό ψαροχώρι.

Εκείνη την εποχή Πορτογάλοι έμποροι και Ιησουίτες ιεραπόστολοι που επισκλεπτονται το νησιωτικό σύμπλεγμα, αντιμετωπίζονται από τους ντόπιους επιφυλακτικά ως «βάρβαροι» εισβολείς.

Σύντομα, όμως, η φήμη του Άγγλου καπετάνιου Blackthorne (Cosmo Jarvis), ή «Anjin», φτάνει στον Λόρδο Τορανάγκα (Hiroyuki Sanada, τον οποίο είδαμε πρόσφατα στο «John Wick: Κεφάλαιο 4» και ήταν απλά θεαματικός), που βρίσκεται στη μέση μιας επικίνδυνης πολιτικής μάχης με άλλα μέλη του Συμβουλίου Αντιβασιλέων.

Οι κόντρες ακολούθησαν τον θάνατο του ηγεμόνα της Ιαπωνίας που άφησε ένα κενό εξουσίας, μέχρι ο μικρός γιος του να είναι αρκετά μεγάλος για να τον διαδεχθεί. Μέσα από αυτό το χάος δημιουργείται η πιθανότητα να εμφανιστεί ένας αντιβασιλέας για να εδραιώσει την εξουσία, και ίσως ακόμη και να κερδίσει τον τίτλο του shōgun.

Ανυπομονώντας να βρει οποιοδήποτε πλεονέκτημα, ο Toranaga φέρνει τον Anjin στον κύκλο του, επιστρατεύοντας την Mariko (Anna Sawai, σε ένα μεγάλο βήμα από το “Monarch: Legacy of Monsters” της Apple) για να υπηρετήσει ως μεταφράστριά του. Κρατώντας το δικό της περίπλοκο παρελθόν και εγκλωβισμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο με τον ύποπτο σαμουράι Μπουντάρο (Σινοσούκε Άμπε), η Μαρίκο και ο Blackthorne σταδιακά σφυρηλατούν έναν δεσμό γεμάτο κίνδυνο και για τους δύο.

Το “Shōgun” βυθίζεται σε μια φεουδαρχική κοινωνία όπου η ζωή φαίνεται συχνά φθηνή και η τελετουργική αυτοκτονία (ή seppuku) συμβαίνει με μια κανονικότητα που δεν είναι για τις αδύναμες καρδιές.

Ο Richard Chamberlain κέρδισε το παρατσούκλι «Βασιλιάς της μίνι σειράς» χάρη στο «Shōgun» και το «Τhe Thorn Birds», ενώ ο Jarvis, αν και είναι τέλειος στην ερμηνεία του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο που αποσκοπεί η σειρά.

Ενώ η αρχική μίνι σειρά του NBC ήταν από πολλές απόψεις μπροστά από την εποχή της, η τωρινή παραγωγή έρχεται σε μια εποχή που τα πάντα έχουν ειπωθεί σεναριακά.

Η ιστορία θα δείξει τελικά αν το «Shōgun» θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και αν τελικά θα ξεπεράσει σε φήμη, όπως λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί του, το έπος του Games Of Thrones.

‘Shōgun’ might be the TV program of the year (again) in FX’s majestic new telling

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%