AD
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Μαρία Μάρθα Καλησπέρα ❣️❣️❣️ Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια...

Πολιτισμός

Σε εξέλιξη το ΕuroPride στη Θεσσαλονίκη – Δείτε φωτογραφίες | in.gr

todayJune 30, 2024

Background

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η μεγάλη πορεία υπερηφάνειας του Thessaloniki Europride 2024. Με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων  από διάφορες χώρες και με αφετηρία το πάρκο της ΧΑΝΘ, η μεγάλη πολύχρωμη πορεία κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξει στον Λευκό Πύργο, ο οποίος θα φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου.  Στη συνέχεια,  στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία».

Κορύφωση του EuroPride η πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας

Η σημερινή πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας θα αποτελέσει την κορύφωση του EuroPride. Παρουσιαστές της μεγάλης παρέλασης υπερηφάνειας θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία.  Αμέσως μετά την παρέλαση, σε μπαρ επί της οδού Λώρη Μαργαρίτη, θα διοργανωθεί ένα ξέφρενο πάρτι μέχρι πρωίας.

Για το ενδεχόμενο επεισοδίων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έχει απαγορεύσει κάθε συνάθροιση και κάθε αντισυγκέντρωση στην παρέλαση υπερηφάνειας από τις 6.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρά την απαγόρευση αντισυγκεντρώσεων, σήμερα νωρίτερα το απόγευμα κάποια άτομα κινήθηκαν προς την Αγία Σοφία,  όπου είχε γίνει το κάλεσμα για  αντισυγκέντρωση. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές, ενώ μετά από συστάσεις της απομακρύνθηκαν, τα υπόλοιπα περίπου, 20 άτομα.

Βαριά η σκιά του θανάτου της τρανς περφόρμερ Diona Dallas

Μόνο ως τραγική ειρωνία μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός μόλις μία ημέρα πριν τη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας, μία τρανς γυναίκα, η περφόρμερ Diona Dallas, έχασε τη ζωή της υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όταν έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας της.

Η 46χρονη τρανς γυναίκα ήταν γνωστή στον χώρο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σύμφωνα με τις αναρτήσεις φίλων και γνωστών που την αποχαιρετούν στα social media.

Η Diona Dallas συμμετείχε σταθερά στις εκδηλώσεις υπερηφάνειας του Thessaloniki Pride. Μάλιστα σήμερα αναμενόταν να συμμετάσχει στη μεγάλη «παρέλαση υπερηφάνειας» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του EuroPride.

europride

Επιμονή-Πρόοδος-Ευημερία

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές το σύνθημα του φετινού  Europride συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: «Επιμονή – Πρόοδος – Υπερηφάνεια»:

«Επιμονή, γιατί η κοινότητά μας αντιμετωπίζει διαρκώς διακρίσεις και αποκλεισμούς και ωστόσο παραμένει ισχυρή και ακμαία. Είναι μια θετική και αισιόδοξη έννοια χωρίς να αγνοούμε τη σκληρή πραγματικότητα και το λόγο για τον οποίο υπάρχει το Pride.

Η επιμονή, παραπέμπει επίσης στην αναδιοργάνωσή μας και την επιμονή μας να διεκδικήσουμε ξανά το EuroPride, παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της πανδημίας COVID19 που οδήγησε στην ακύρωση του EuroPride 2020. Δεν τα παρατήσαμε.

Αναφέρεται επίσης στις ολοένα και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και στις δυσοίωνες προοπτικές που αυτή δημιουργεί για όλη την Ευρώπη στα χρόνια που διανύουμε. Η έννοια της επιμονής συνδέεται με το παρελθόν, με όλα όσα έχουμε αντιμετωπίσει, περάσει και αφήσει πίσω μας».

Βήμα προς τα εμπρός

Το δεύτερο συνθετικό του συνθήματος, η λέξη «Πρόοδος» επιλέχθηκε επειδή «ο αγώνας μας είναι ένα εποικοδομητικό βήμα προς τα εμπρός, χτίζουμε μια καλύτερη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία: είναι ο φυσικός δρόμος που θα ακολουθήσουν όλες οι κοινωνίες όσο περνάει ο καιρός. Συνδέεται επίσης με την προοδευτικότητα, κατ’ αντιδιαστολή με τον συντηρητισμό. Η έννοια της προόδου συνδέεται με το παρόν, ένα πολύ δυναμικό, που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση».

Aγώνας για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης

«Στόχος μας είναι η ευημερία όλων», καταλήγουν οι διοργανωτές, αναλύοντας τη σκέψη πίσω από τον τρίτο πυλώνα του Europride: «Είναι γεγονός ότι η ισότητα αποτελεί προϋπόθεση για μια ευημερούσα κοινωνία. Εφόσον επιδείξουμε επιμονή και πρόοδο, μπορούμε να ευημερήσουμε στη ζωή, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η ευημερία μπορεί επίσης να αναφέρεται και στον αγώνα για τερματισμό της οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα την περασμένη δεκαετία, καθώς και –κυρίως– αυτό που διακυβεύεται στην Ευρώπη μετά τις τελευταίες εξελίξεις: η Ευρώπη βρίσκεται σε συνεχή επιδίωξη της ευημερίας, που απειλείται από πολέμους και τις επακόλουθες προσφυγικές ροές, την κλιματική κρίση κλπ».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: admin

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%