ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Πότε και πώς μπορούμε να ψηφίσουμε στον τελικό της Eurovision | in.gr

todayMay 12, 2024

Background

Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, με τα γεγονότα πριν την έναρξη του μουσικού διαγωνισμού να είναι πρωτοφανή.

Ήδη η Ολλανδία βρίσκεται εκτός διαγωνισμού, μετά από ένα συμβάν με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή Joost Klein, ενώ σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για το Ισραήλ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Πότε και πώς θα ψηφίσουμε

Ο φετινός διαγωνισμός έχει μια ιδιαιτερότητα και σχετικά με τη ψηφοφορία, καθώς για πρώτη φορά το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του τραγούδι από την αρχή της βραδιάς και καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού –που αναμένεται να κρατήσει πάνω από 4 ώρες.

Όπως κάθε χρόνο, το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται από την ψηφοφορία των τηλεθεατών σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 37 χώρες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, ακόμα δηλαδή και αυτές που αποκλείστηκαν από τους δύο ημιτελικούς.

Φέτος, υπάρχει και η ψήφος «Rest of the world» για όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να ψηφίσουν στον διαγωνισμό. Οι εν λόγω χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ακόμα και πριν την έναρξη του σόου.

Υπενθυμίζεται ότι το τηλεοπτικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων ή μέσω της εφαρμογής της Eurovision (Eurovision app), ωστόσο όπως είναι γνωστό οι κάτοικοι της κάθε χώρας δεν μπορούν να ψηφίσουν τη δική τους εκπρόσωπο.

Έτσι, λοιπόν, οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να στηρίξουν με την ψήφο τους την ελληνική συμμετοχή, πληκτρολογώντας τον κωδικό #12 και δίνονταν τη θετική τους ψήφο στη Μαρίνα Σάττι.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%