ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Ο «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

todayMay 15, 2024

Background

Η Διαδραστική Περιήγηση «Αγία Σοφία, 1500 Χρόνια Ιστορίας», μια παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας, θα παρουσιαστεί στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος SMART SUBS.

Η εφαρμογή Smart Subs, με τα καινοτομικά χαρακτηριστικά της, δημιουργεί μία μοναδική εμπειρία παροχής ατομικών υπότιτλων, μέσω της χρήσης γυαλιών Επαυξημένης Πραγματικότητας, smart wearable glasses, σε κωφούς και βαρήκοους, καθώς και σε άτομα τρίτης ηλικίας με πρεσβυακουσία, παρέχοντας πρόσβαση σε πολιτιστικές δράσεις και άροντας τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

2.-SMART-SUBS.jpg

Το έργο υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και την εταιρεία Hypertech, στο πλαίσιο της Δράσης Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ. Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Πληροφορίες:

  • Ημερομηνία: 18/5/2024
  • Ώρα: 14:00
  • Με ελεύθερη είσοδο
  • Απευθύνεται σε ηλικίες από 15 ετών και άνω
  • Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος (20 θέσεις):
  • Τηλεφωνικά, στο 212 254 0000
  • Στην Υποδοχή του Μουσείου (Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78)
  • Περισσότερες πληροφορίες: http://smartsubs.ime.gr/gr/index.html & hellenic-cosmos.gr/tholos-hagia-sophia

Ατομική Έκθεση Assembling Memories της Ντένης Θεοχαράκη

Θεματικός πυρήνας της ατομικής έκθεσης με τίτλο Assembling Memories της εικαστικού Ντένης Θεοχαράκη αποτελεί το παλιό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ (1980-1995), της οικογένειας Θεοχαράκη στον Βόλο. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας, ενώ εντυπωσιάζουν οι τεράστιες εγκαταστάσεις και τα οπτικοακουστικά μέσα που δημιουργούν μία αξέχαστη εμπειρία τέχνης στον θεατή.

1715790940178-245847938-Die8nhs-Hmera-Moyseiwn-2024-Afisa.jpg

Τα πολύπλευρα και πολυεπίπεδα εικαστικά σύνολα της δημιουργού, με καμβάδες της, τα παλιά σχέδια συναρμολόγησης (blue prints) που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή αυτοκινήτων, συνυπάρχουν αρμονικά με μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν γλαφυρά το εμβληματικό εργοστάσιο με έκδηλα τα σημάδια της ερήμωσης και της διακομμένης δραστηριότητας.

Η δημιουργός εμπνέεται από ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής βιομηχανίας και ανοίγει στον θεατή τις πύλες του μνημονικού της σύμπαντος μετατρέποντας την επίσκεψή του σε μία ξεχωριστή, αισθητηριακή εμπειρία.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%